Help for English

something gots to give ??

something's got to give

co to znamená

Taky po tom už delší dobu pátrám. :?:

něco se musí povolit, něco musí vyjít, někde to musí povolit… jen by pomohlo trochu kontextu… to koukám bude moje oblíbená fráze (to o tom kontextu, ne že ‚something‘s got to give'). :-)

Three o'clock in the morning, something gots to give
Moe said he'll go first, I said I'll take next
Here, take this raincoat, and practice safe sex
He seemed to ignore, I said be for real

tak oni byli ožrali a chtěli provozovat sex, takže už mi to do toho zapadá dík, ještě sem to slyšel v jedný písničce,ale bez kontextu, myslím rage against the machine nebo něco dík

No, já se zase po tom pídím, protože je to název mého oblíbeného filmu: Something's Gotta Give (česky: Lepší pozdě nežli později) – Jack Nicholson a Diane Keaton v hlavních rolích. Možná ten film znáte, to by byl jediný kontext – děj filmu. Ale to, že musí něco (konečně) vyjít, se docela hodí.
Díky

Nějak tomu nerozumím:
something's got to give
something gots to give
Something's Gotta Give
- všechno je to to samé? Co je to za tvar „gots“?

to je blbě napsáno nebo řečeno got to se dá říct i jako gotta,zkracuje se to zejména v hovorový angličtině

‚gots‘ je jen překlep. Věta, o které mluvíme je jen SOMETHING'S GOT TO GIVE

Díky, a ještě mi to nedá se nezeptat: something´s = something is NEBO something has?
D

HAS, samozřejmě. Pozná se to podle toho GOT za tím. IS GOT je nesmysl.

Je už jsem z toho byla tam zmatená, že by mě nepřekvapilo vůbec nic. Klidně bych vám i uvěřila, že „gots“ taky něco znamená :-D

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.