Díky. Jo materiálů mám dost, klidně něco půjčím, jestli ti nebude vadit, že je to popsané, co se týče reálií, těch mam taky dost Zatím piluj AJ obecně a pak po prázkách ti to můžu předat osobně. ( Brno nebo Pardubice)
Díky. Jo materiálů mám dost, klidně něco půjčím, jestli ti nebude vadit, že je to popsané, co se týče reálií, těch mam taky dost Zatím piluj AJ obecně a pak po prázkách ti to můžu předat osobně. ( Brno nebo Pardubice)
Rayden:
Je zbytečné se zaměřovat pouze na reálie. Taky jsem je hodně řešil, hledal neustále nějaké dobré zdroje, knihy, z kterých bych se mohl učit. Dobré tipy ti můžu klidně napsat, ale stačí mít pouze základní kulturní přehled. Nezapomeň, že přijímačky se neskládají pouze z reálií, ale i z poslechu, čtení, gramatiky a slovní zásoby. Budeš-li mít tedy ostatní části bez problému, reálie se ti v tom ztratí. Navíc, můžeš se učit reálie sebevíc, vždycky se může objevit ale nějaká otázka, na kterou nebudeš znát odpověď. Reálie jsou totiž strašně obsáhlé – je nutné znát trochu z historie, literatury, geografie atd.
Materiály, z kterých jsem se učil:
An Illustrated History of Britain
An Illustrated History of the USA
- nevýhodou těchto učebnic je vysoká cena, ale zato jsou velmi kvalitní,
možná trochu podrobnější
Reálie Anglicky Mluvících Zemí (nakladatelství Fraus)
- docela stručná knížka za velmi přijatelnou cenu
FRAUS: Reálie Velké Británie a Severního Irska
FRAUS: Reálie Spojených států amerických
- tyto knížky považuji taky za velmi zdařilé, hezky udělané
Přijímací zkoušky na vysoké školy – Angličtina na filozofické a
pedagogické fakulty
- Dobré je taky si sehnat nějaké testy k procvičení. Na této knize je
užitečný klíč, protože neobsahuje pouze výsledky 1b, 2c, ale
i vysvětlení, proč je daná odpověď správně.
To je mi jasný že je gramatika, UoE atd. důležitější, ale když se už
někdo hlásí na obor AJ, tak by tam měl mít co nejmíň chyb, ne? Dělal
jsem si schválně ten příjmací test a dal na 75%. Ale na to, že se učím
AJ intenzivněji skoro 2 měsíce, tak to beru jako ucházející.
Díky za tipy. Myslíš, že se knihy „An Illustrated History of“ za tu cenu
vyplatí? Ty ostatní dokoupím. Možná by ještě Filip mohl napsat, z čeho
se učil, když byl přijat
rayden: nejsu sice filip, ale souhlasim s honzou, ze hlavni je umet anglictinu. z vlastni zkusenosti vim, ze realie „neumi“ skoro nikdo (na strednich se to prakticky nevyucuje a komu by se o prazdninach chtelo ucit se realie? ), takze bych se tim moc netrapil. a na 75% bys prosel uz ted
nekteri z nas ani nevedeli, ze jsou realie soucast zkousky, dokud ten test nedostali do ruky .
Rayden: Za tu cenu se určitě vyplatí, jestli se chceš dozvědět něco o historii a podrobněji. Pokud ale hledáš něco stručného, kde se nabifluješ bezhlavě jen roky a události, potom se porozhlédni po něčem jiném.
Reálie bych být tebou tolik neřešil. Jestli jsi měl z testu 75 %, jsi potom za vodou, dostaneš se v pohodě. V prváku budeš mít navíc hned předměty týkající se reálií, takže se neboj, že bys byl o ně ochuzenej.
Stačí když budeš pravidelně dělat FCE/CAE testy a máš to v kapse.
Jojo, lidi se na to dost vykašlalo. Ale určitě se na to mrkni. Je to dost uklidnující, když otevřeš ten test a na záčátek zarobíš 20 bodů na realích, který znáš a pak už (v pohodě) doděláš zbytek. Ale pořád je to z 80% o AJ jako takové. A s příchodem státních maturit se zvedla hranice myslím že o takových dobrých 10 bodů nahoru.
mew: Když jsem byl na přijímačkách, pro některé byl šok, že součástí testu je i poslech
Ten poslech byl docela těžký ale, s CAE poslechama sem si veděl víc rady
Těžký docela byl, ale rozumět se dalo perfektně díky kvalitnímu vybavení auly. Lepší zvuk jak v kině
Tjn a díky kvalitní klimatizaci puštěné na 120 % tam bylo jak v mrazáku
tyjo tak to o rok zpatky tam bylo takovy horko, ze sem se malem rozpustil
No dobře no. Já jenom že když teď budu mít rok na učebnice, cvičné
testy apod., tak se o angličtinu tolik nebojím. Sice nemohu posoudit
náročnost poslechu, ale to snad taky půjde.
Nechci tam přijít, nakouknout do testu a zjistit, že budu muset u reálií
jenom tipovat.
Díky, s tou knížkou jsi mě přesvědčil. Bude super si přečíst něco o USA.
Když jsem letos otevřel ten test, tak mě ty reálie celkem zaskočily. 20 bodů ze 100 je dost a ještě k tomu byl člověku na nic skill v kroužkování a víc odpovědí než datumů / knížek než autorů. Jsem tam dal na jistotu, tak akorát Henryho VIII s jeho církevním převratem. Osobně bych dalším uchazečům doporučoval se reáliím věnovat trochu podrobněji, pak nebudete odcházet ze zkoušky s pocitem, že jste v háji. Ale asi se moc lidí reálie neučí, což je potencionální příležitost jak získat víc bodů – nebo jako já je ztratit
JOjo, u nás na tipovačku moc sázet nejde. Ale stejně, většina věcí se normálně učí v rámci literatury, zeměpisu a dějepisu na gymplech, nemyslím, že by bylo potřeba nějak obzvlášť se věnovat reáliím při přípravě…
Ale při opravě jsem byl až v šoku z toho, co tam někteří byli schopni napsat. Např. že Dublin je ostrov u Austrálie, nebo že zimní olympijské hry se konaly v Texasu, nebo že v roce 899 bojovaly americké jednotky s Indiány, nebo že oficiální hlavou Kanady je George Washington…
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.