Help for English

Od A2 k B2

Dobrý den,

rád bych znal Vaše názory na dobu, za kterou je možné postoupit z úrovně A2 na B2. Pro snadnější odhad dodávám, že mi zanedlouho bude 30, angličtinu jsem se učil 8 let na střední škole a následující roky jsem ji užíval spíše pasivně. Pro úplnost předpokládejme, že budu studovat přibližně hodinu denně.
Děkuji za názory

Rovnice o mnoho neznámých .. Několik měsíců až několik let :)

Ne že bych nebyl rád za každý názor, ale pokud se odhodláš reagovat, buď prosím více konkrétnější. Je mi totiž více než jasné, že do měsíce to nebude. Tím konkrétnější myslím například: jak dlouho to trvalo Tobě?

Nejde být konkrétní, jesli mi rozumíš. Jde o to, jak se učíš, jak dobrou máš pamět,.. prostě fakt nejde říct konkrétní číslo.

Mě k B2? asi tak celou základní a střední školu dohromady. Protože jsem to flákal :)

V pořádku, díky za názor.

Hlavně si najděte dobrou motivaci a vytyčte si cíl. Taky vás to musí bavit, když to budete dělat z povinnosti, nikam to nevede. Když najdete chuť a začnete tím tak trošku žít, myslím, že za rok můžete tuto úroveň atakovat. Hodina denně je docela dobrá porce, ale chce to vážně pravidelně.

Jak vysoko míříte s tou B2? FCE za A, za B, za C?

Taky bude asi potřeba trochu zainvestovat – určitě výkladový slovník, jeho používání je podle mě důležitým aspektem přechodu z B1 na B2. Oxford studijní slovík je třeba i česky, je tu recenze. A taky další materiály pro samouky, nebo si zaplatit kurz, nebo aspoň někoho na konverzaci. Plus určitě tyto stránky.

Jestli trošku umíte s internetem, dá se nakoupit i zadarmo, ale já to neřek 8-)

To záleží na dosti věcech. Třeba na tom, jak moc tě jazyk baví, jak velká je motivace a jak se budeš učit. Když se budeš každý den tu hodinu učit gramatiku, slovíčka a pojedeš podle učebnice, půjde to rychle. K tomu nějaký lehčí seriál a lehčí film s titulky a myslím, že se to dá stihnout relativně dobře. Možná bych doplnil studium ještě cvičnými testy na KET, PET zkoušky. Tipuji 6–12 měsíců. Může to být ale i déle, je to prostě individuální.

Pánové, děkuji za příspěvky a rady. V brzké době se podívám angličtině pořádně na zoubek a do roka a do dne se na tomto fóru objevím znovu, tentokrát s již, alespoň doufám, pokročilejší znalostí.

záleží co se myslí úrovní B2, není to jen gramatika nebo slovní zásoba, které rozumím. Pro mne je tou metou slovní zásoba a gramatika, kterou aktivně používám při psaní, mluvení, čtení, atd. jak kdy co je třeba.

Je zde hezký článek: Co je na angličtině nejdůležitější? h4e.cz/2006010901

z A2 na B2 a hodinu denně? tak to bude trvat hodně dlouho…:)

Hodina denně se mi zdá dost málo.
Za vydatné podpory těchto stránek a rad od mnoha zde diskutujících jsem se za 8 měsíců dostala z A0 (věčný začátečník)na A2. Do začátku října, kdy nastupuji na VŠ, se musím prokousat další úrovní. A v červnu budu skládat zkoušku na úrovni B2.
Mám cíl, mám trasu a teď jen vytrvat. :-D

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.