Help for English

City and Guilds - praktické zkušenosti

Prosím, kdo skládal City and Guilds (nejlíp B2), můžete napsat, jak to probíhalo? Četla jsem si obsah obou zkušek i jsem si zkoušela cvičné testy, ale zajímalo by mě, co vám na tom konkrétně přišlo lehké, těžké, z kterých materiálů jste se připravovali atak. Přijde vám to lehčí než FCE? Děkuju moc.

Podle mě je to lehčí jak FCE, už tím, že koplet odpadá gramatická část. A taky je mnohem snažší speaking, kde mluvíš jen s jedním člověkem do diktafonu, namísto klasické konverzace s partnerem u FCE…

Jo to jsem asi chtěla slyšet..právě volím mezi FCE,City and Guilts a státnicema. Na vysoké šla bohužel angličtina do kytek, ale teď si říkám, že bych konečně měla začít něco dělat a certifikát je dobrou motivací. O City and Guilts zatím není tolik „neformálních“ informací, ale zase mi přijde, že je to praktičtější než klasické malé státnice. I cena není k zahození a určitě vidím plus v tom, že se to dá rozdělit na dvě zk.

Šel bych do Cambridge určitě.

souhlasim s filipem, pokud udelate jednu z tech zkousek, pak byste pravdepodobne (urcite) udelala i druhou nebo i treti, vsechny jsou na urovni B2, ikdyz kazda je trosku jina. cili je hlavni, co uprednostnite. cambridge je nejprestiznejsi a celkove bych rekl ze to bude i nejlip zorganizovane, je k dispozici nejvic informaci a pripravnych materialu. nevim, kolik treba stoji city and guilds, ale statnice stoji oproti cambridge asi jen polovicku..pokud chcete mit proste jen nejaky certifikat a je vam jedno, co to bude, tak by asi bylo nejlogictejsi udelat si ten nejlevnejsi, cili statnice.. tak to aspon vidim ja, pokud vas to tahne k city and guilds, tak samozrejme bezte do toho, zalezi to akorat na vas

No ja som robila English assesment a prisiel mi certifikat z City and Guilds.Mna sa teda nikto nepytal na moju uroven- na certifikate kt. mi potom pridiel bolo C2. Trvalo to cele mozno 45 min.Pytala sa otazky a nahravala si ma-potom to posielala do Londyna. Nebolo to vobec tazke. Teraz som zlozila FCE a to sa neda porovnat.FCE je o dost tahsie. Neviem ci prave na tutu skusku myslis.platila som okolo 35£.

Co to je pls English assesment? Jinak děkuju všem za rady. Určitě se od září zapíšu do večerního kurzu, ať mě to donutí se pravidelně připravovat a certifikát snad příští rok zvládnu:)

English assesment je vlastne ohodnotenie urovne. A stalo ma to 35 £.

Hmm- takze znacku na libru nebudem pouzivat :-D Stalo ma to 35 libier :-D

To nejak nechapu, pises, ze v City and Guilds jsi byla ohodnocena na uroven C2 a presto se to FCE zdalo tezsi…to je nejak protichudne.

Ifkins- ano je to divne ale tento assesment ako som pisala bol len ustny- a s rozpravanim ja problemy nemam.Na FCE bol pre mna tazky writing a grammar.

Aha, promin, nevsimla jsem si, ze slo jen o hodnoceni ustniho projevu :)

ifkins- v pohode :-)

Mno rozhodně by ses ještě měla podívat jaké země uznávají ten daný certifikát. Já jsem dala přednost FCE jelikož platí prakticky po celé Evropě, USA a Austrálii …s malou státnicí si můžeš leda vytapetovat …Tu třetí zkoušku neznám, tak bohužel nemohu porovnat, nicméně FCE oproti státnicím byly opravdu mnohem těžší. Ale bylo to především tím, že mají specifická cvičení, na která se musí člověk opravdu připravit. Státnice mají navíc překladové cvičení, kde se hlídá přesnost překladu z aj do čj a opačně.

Zatím jsem se přihlásila do přípravného kurzu na FCE. Ke zkouškám (CG nebo FCE) bych chtěla za rok, tak uvidím, pro co se nakonec rozhodnu. CG platí zhruba ve 100 zemích světa, ale to je mi jedno, já to potřebuji pro práci u nás, v zahraničí rozhodně pracovat nechci. Jinak díky všem za názory.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.