Help for English

Right tense?

Zdravim, chtel bych si overit, jestli jsem v nasledujicim souveti
pouzil spravne casy. Jedna se o tuto modelovou situaci:

Matka jde kolem bazenu, v tom okamziku skoci ze skokanku do bazenu jeji syn. Matka je samozrejme cela mokra a rekne synovi:„Proboha, co delas? Celou jsi me postrikal!“ a na to syn odveti: „Promin mami, nevedel jsem, ze tam jsi.“

Znel by jejich rozhovor v anglictine takhle?
Mother: My God, what have you been doing You've splashed me!
Son: Sorry Mum, I didn't know You've been there.

Diky predem za odpovedi

my god, what are you doing? You splashed me!/You've splashed me!
Sorry mum, i didn't know you were there.

záleží jestli zda jde o US nebo britskou angličtinu..

Takze ty dokonave pritomne casy jsou v tehle situaci spatne? Maji ty vety, tak jak jsem je sestavil ja, nejaky vyznam, nebo jsou nesmyslne?

what have you been doing – je určitě do tohodle kontextu špatně, když už tak: what have you done

You splashed me!/You've splashed me!- může bejt obojí

i didnt know you have been there – špatně, v tomhle případě musí být minulý čas.

preco je ta posledna veta spatne? Nevedel som, že si tu (že si tu bola a stale si) – preco nemoze byt predpritomny cas?

Musíš posunout časy po hlavní větě v minulym čase a do předpřítomnýho se nic neposouvá.

nscnsc: doporučuji pořádně nastudovat předpřítomný čas obecně, protože pravidlo ‚něco bylo a stále je‘ není zdaleka tak černobílé…

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.