Help for English

Jak nejlépe začít ?

 

Zdravím Vás,

Už roky se rozhoduju, že se naučím Anglicky a vycestuji do světa, bohužel si pořád vybíram nejlepší cesty jak začít a spíš marnim čas tím že hledám a málo dělám.

Tímto bych chtěl požádat o radu jak nejlépe začít se učit Angličtinu nejlépe doma na koleni. Co používat a co číst. Uvítám tipy na učebnice a weby i programy…

Co znám ?

helpforenglish.cz

Vím o Word Manageru a hodlám zakoupit, v demu je to výborná věc.

Slyšel jsem o učebnici Angličtina pro samouky
http://www.kosmas.cz/…pro-samouky/

Ale stále nevím kde začít…

Je mi 20 let…

Ak mas 20 najdi si niekoho a id do UK. Neurob tu istu chybu ako ja Nemcinar. Kym som sa naucil Ang.vseci z partie sa po 5 rokoch vratily spät(nik nevedel dobre po ang.ked tam isly).Zo vsetkych sa naucil dobre ang 1 zacinal ako pomivac potom barman(mal kurz)v dost velkom bare.Od nas tam dokonca odisiel 45r(smiali sme sa zneho setko pokazil)po 2rokoch sa rozviedol nasiel si tam dajaku(mal papier na vysokozdvizný vozik, asi tym zaraba) Slovnu zasobu sa mozes ucit aj v UK, vyslovnost a naucit sa pocuvat ang.jazyk sa naucis tam TV,ludia,noviny… Headway prajem vela stastia

Začni tady na stránkách. Je tu výborně zpracovaná sekce pro začátečníky, což si myslím, že je ten nejlepší začátek. Na tu učebnice co tam máš se vykašli. Tady na stránkách je vše, co potřebuješ. Jsou tu užitečné rady v sekci Tipy a triy, mnoho recenzí na knihy, které stojí za koupi a pokud si s něčím opravdu nevíš rady, tak je tady toto fórum, kde ti vždy někdo poradí.
Určitě by bylo nejlepší vycestovat do zahraničí, ale v tomto případě je vhodné mít nějaký základ a jsem si jist, že ten získáš tady na stránkách ve výše zmíněné sekci pro začátečníky. Pokud si ji pečlivě nastuduješ, zároveň si sem tam přečteš něco ze zjednodušené četby, budeš poslouchat všechno možné v aj, trénovat mluvení, atd. tak ve finále budeš víc než spokojen. A nejlepší na tom je, že nepotřebuješ nic jiného kromě tohoto webu. Míň analyzuj a víc se uč! To taky mimochodem pomáhá :)

to dirtyb: osobně si myslím, že kdo jede do anglicky mluvící země a nezná jejich řeč vůbec, tak zažije i trošku utrpení, nepochopení a musí se teda hodně snažit, aby neměl stále stejnou „nálepku“. Pokud má i nějaké vzdělání a mohl by dělat nějakou kvalifikovanou práci, tak na to musí zapomenout a pracovat s jinými národnostmi než je ta anglická. Od nich pak pochytí jejich „angličtinu“. Naučí se mluvit rychle, což pak ohromuje Čechy/Slováky doma. Není to zaručené, že mluví i gramaticky správně. Schválně: kolik z těch, co se vrátili, svoji angličtinu používají dál i v rodné vlasti, např v práci?

to kuldiis: asi nejdřív je třeba najít motivaci: proč se chceš učit anglicky?

Je dobré sestavit si nějaký plán, který může pomoct zavést si v učení nějaký systém.

Doporučuji:
- pořídit si WM na slovní zásobu (nebo používat zkoušení slovíček zde na stránkách: http://www.helpforenglish.cz/…okruhy-easy/?…)

– projít kurzem pro začátečníky: http://www.helpforenglish.cz/…zacatecniky/

– nějakou elementary učebnici pro samouky, která je ale celá v angličtině a je určena pro samouky, takže má i klíč s odpovědmi. Já jsem začínala s panem Murphy.
(nevím jestli zrovna tato je elementary, ale třeba někdo poradí :-) http://www.englishbooks.cz/…-cd-rom.html

– podle kapitol v té anglické učebnici si ve vyhledávání zde na HFE hledat články a cvičení, tak jak je to uvedeno např zde na jinou učebnici, která je ale spíš pro „falešné“ začátečníky, kteří začínali už několikrát a „jakés-takés“ základy mají :
http://www.helpforenglish.cz/cz/forum/?…

– pořídit si dobrý slovník, např.: http://www.helpforenglish.cz/…slovnik.html

– najít v tom všem učení i radost a zábavu :-)

jarmi1 O akom utrpení na fore do okola meles UK/USA je plná prisťahovalcov. Nik ta neopľuje len preto ze nehovoríš plynule/správne. Navyše ako samouk je len na nom aby rozpoznal čo je správne. Ano kopu ľudí tvrdí že robilo z Poliakmi tak moc ang.sa nenaučili, ale to je na každom či tam ideš žiť/učiť sa/cely rok grilovať,chlastať, míňať.
K tvojej poslednej vete mnoho mladých tam išlo pre zábavu/život bez rodičov oveľa menej naučiť sa jazyk. Neviem čo máš za školu ale ty čo máju len maturitu robia nenej/min. platene prace pri ktorých netreba nič ale dnes si zrobia VS aj čašníci.

to jarmi1: No, já jsem s Essential grammar in use začínal a byl jsem naprosto spokojený. Akorát občas jsem to prostě potřeboval v češtině, i když jsem tomu v angličtině rozumněl…Já bych spíše volil tuto – http://www.helpforenglish.cz/…a-verze.html
Přinde mi pro začínajícího studenta adekvátnější…Nic­méně, tak či tak je vhodné si své znalosti doplňovat zde na stránkách, popřípadě studium s danou knihou kombinovat s těmito stránkami.

No, ona ta slovní zásoba ze začátku není až tak důležitá. Myslím si, že je lepší si důkladně projít kurz pro začátečníky a pořádně si osvojit základní gramatiku a naučit se ji aktivně používat, abyste byl schopen se domluvit a měl na čem stavět.
WM určitě stojí za koupi, ale dle mého názoru by bylo učení se slovíček, které nejsou pro každodenní situace nutné, poněkud zatěžující a do jisté míry i zpomalující. Nicméně, ve WM jsou i okruhy slovní zásoby, které jsou velice důležité a ty bych se naučil perfektně v kombinaci s nějakých dobrým výladovým slovníkem, kde máte navíc i příkladové věty…

to dirtyb: máte pravdu, to nebylo ode mne moc povzbudivé :oops:
To jen kamarádka, co tam byla, mi popisovala kolik úsilí ji stálo najít hezké a příjemné bydlení, ne na ubytovně se spoustou jiných lidí (a mít na to) nebo najít jinou práci než pomocný dělník nebo servírka. A to tam jela a už uměla docela dobře anglicky, během dvou let složila dvě zkoušky z angličtiny. Ale už mlčim, už mlčim, uš mlčim :-)

Kuldiis: prosím ber moje slova s rezervou, nic není černobílé a těch pozitivních zpráv je určitě víc :-)

Pokud nechceš rozhazovat, tak si myslím, že se bez slovníku ještě dlouho obejdeš. Do začátku ti bude stačit překladový, třeba na Seznamu. :-)

Výkladové slovníky máš i na netu: http://www.helpforenglish.cz/…-online.html

Slovnik je naj v mobile ak mas Android Google Translate ma totiž históriu + označovanie obľúbených slovíčok(pokial mas net mobile). Čítam práve The Lovely Bones, takže je to dosť praktické cez deň si môžem tie slovíčka spätne prezerať.

Zdravím Vás po sakra dlouhý době, :oops:

Konečně jsem se odvážil začít něco se sebou dělat. Překonal jsem tu hnusnou výmluvu a lenost a kliknul jsem na začátečnickej kurzík zde na HFE.cz. A koukám jak puk. Vše je zdarma a vše je kvalitní a dobře zpracované. Jako nástroj mi to zatím hodně dobře poslouží. Dříve jsem si jen myslel, že je to dobré, teď už vím.

Zamýšlel jsem se nad tou motivací jak píše jarmi1

Je to asi nejdůležitější část před tím než člověk vůbec začne. Já jsem to udělal následovně. Trochu se kouknul na dokumenty o Anglii kam se chci vydat, co mě tam čeká a zkusil jsem si představit obyčejný den někde v Hospůdce s absolutně neznámými lidmi. Hned mě blesklo, že se musím začít učit a bude fajn když si s nimi budu moct povídat a dozvědět se o jejich kultuře, zvycích, fajn místech… Mno a další motivace je psaní článků v angličtině na blog.

Motivace by měla zůstat tak silná aby odvrátila každou negativní myšlenku proč to vzdát a proč si jít třeba zahrát nějakou hru. Teď zábava bude odměnou za výsledky… ;)

Toť ode mne vše, už jen pevnou vůli a další lekce ať sou za mnou …

Pěkné dny ze Šumavy ;) Michal

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.