Vyberete si nějakou lekci, kde jsou nepravidelná slovesa a nastavíte si zkoušení nepravidelných tvarů v nastavení zkoušení.
Vyberete si nějakou lekci, kde jsou nepravidelná slovesa a nastavíte si zkoušení nepravidelných tvarů v nastavení zkoušení.
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Když zde na webu spustím ve slovníku výuku tak v případě, že nějaké slovíčko neznám, mi to ohlásí chybu a ukáže správnou odpověď načež mi to následně dá zodpovědět stejné slovíčko. To se mi líbilo, protože tím jak ho člověk napsal hned po té co si ho přečetl tak se mu to lépe zapamatuje. Ve Word Manageru se mi toto nepovedlo nastavit. Takže pokud mám lekci kde neznám jediný slovíčko tak jen dávám „nevím“ a když po chvilce přijde na řadu znova slovíčko, které jsem už jednou měl zodpovědět tak během té chvilky už zas nevím jak to mělo být a takle to pak následuje i u dalších slovíček. Vpodstatě bych se musel slovíčka naučit klasickou metodou a pak je teprve takto trénovat, ale to já nechci. Proto se chci zeptat jak a zda-li jde nastavit program tak aby mi ukázal správnou odpověď a následně se mě zeptal na to samé slovíčko a tak mě „zatáhl do hry“. Díky
Dobrý den, občas se mi stává, že se mne program zeptá česky na určité slovo a když odpovím synonymem, tak mi to neuzná (třeba se mne ptal na „odpočívat“, já odpověděl „rest“, a program to vyhodnotil jako špatně, protože očekával „relax“). Naopak když se mě ptal na „ukončit“, očekával „finish“, já odpověděl „end“, a program mi to uznal jako správně, přičemž napsal něco jako: „Vaše odpověď je správně, ale program očekával: finish“. Potřeboval bych právě zjistit, jak se nastavuje tato funkce, jíž bych mohl nastavit, že mi to bude tolerovat jistá synonyma. Díky
Jan Siebert: Myslím, že jsme na tuto funkci v původním programu zapomněli. Prověřím, zda jsme ji již do opravného balíčku nepřidali a pokud ne, napravíme. Díky za upozornění.
SN1P3R: díky za námět. Promyslíme, zda tuto funkci do WM přidat.
Marek Vít: Tak pokud by se tato možnost dala přidat tak by to bylo skvělé. Nevím jak někomu jinému, ale mě osobně totiž naprosto vyhovuje systém výuky takový jaký máte na těchto stránkách ve slovníku. Dokázal jsem se díky němu před několika měsíci naučit během hodiny a půl necelých 60 slovíček v ohruhu Human Body a pamatuju si je ještě dnes. Takle rychle a dobře jsem se slovíčka nikdy naučit nedokázal a proto jsem si koupil Word Manager, proto mě trochu mrzí, že jsem nedokázal program nastavit stejně jako výuku zde.
Stejně tak se mi nepodařilo nastavit, aby mi ve výuce zůstalo třeba jen 10 slovíček a další se přidávala až když program uzná za vhodný, že nějaké slovíčko už dostatečně umím (třeba po čtyrech správných odpovědích) a po jeho vyřazení ho nahradilo novým, ale možná jsem v nastavení jen něco přehlédl. Když to shrnu tak by bylo skvělý kdyby se dalo v programu dosáhnout toho aby výuka probíhala stejně jako zde ve slovníku. Jinak je program skvělej a moc mi pomáhá. Jsem vám za něj opravdu vděčný.
Dobrý den, velice bych se přimlouval za námět uživatele SN1P3R na přidání systému výuky do WM tak, jak je na stránkách, tedy po špatné odpovědi sdělit správnou a zeptat se na slovíčko znovu. Mám stejnou zkušenost, že jakmile slovíčko poprvé napíši, zapamatuji si ho mnohem lépe a jsem tak schopen se učit zcela nová slovíčka výrazně rychleji.
Jinak děkuji za výborný program i stránky, informace zde obsažené jsou skutečně k nezaplacení.
Program super, moc chválím, ale chybí mi tam jedna funkce nebo jsem ji alespoň neobjevil… Učí se mi špatně slovíčka, když se jedná o nějaké téma. Tedy např učit se 50 slovíček najednou z oblečení mi nevyhovuje, motá se to pak. Tak si generuju slovíčka přes generovat lekci, což se mi učí mnohem lépe, ale vadí mi, že nejde vytvořit jednoduše nějaká lekce např z těch slovíček co si vygeneruju jinak než složitě je tam dávat přes slovník jedno po druhém. Vadí mi to z důvodu, že občas si chci vyzkoušet slovíčka třeba druhý den nebo za týden, jestli jsem je nezapoměl a celkově si je prostě oživit, ale pak se jich tam motá strašně moc, protože si to pamatuje historii všech slovíček co jsem zkoušel.
Potom si můžete z lekce, která obsahuje příliš mnoho slovíček, slovíčka (třeba celou polovinu) před zkoušením odebrat. Opakování následující den provádějte pomocí funkce ‚revize‘. Další den zase můžete z té lekce odebrat tu druhou polovinu slov. V lekci tato odebraná slova zůstanou, odebírají se jen ze zkoušení.
Dobry den,
co prosim znamenaji udaje pocet a prumer u Starter, Elementary, Pre- … ve
Statistice?
Jeste bych mel jeden podnet – pokud by to slo, tak alespon v rezimu zkouseni
k jednotlivym tlacitkum priradit i horke klavesy. Cele testovani je o psani
na klavesnici, proto je hodne nepohodlne muset kvuli odskoceni na Kartu, do
Slovniku apod brat do ruky mys. Navic se tim zmeni focus a tlacitko OK pak jiz
neni vychozi
Dekuji.
Dobrý den, minulý týden jsem si zakoupila Wordmanager a Smart tests,po po počátečním problému se mi je podařilo i nainstalovat. Není mi ale jasné,jestli si mám nainstalovat i nějaké opravné balíčky také mi prosím poraďte kde najdu návody k oběma programům, protože přímo v nabídce programů jsem nikde heslo nápověda neviděla. Děkuji
Manuál je ve formátu PDF, nainstaluje se spolu s programy. Najdete je přes nabídku START na dolní liště Windows a nebo přímo v adresářích, kam jste programy naínstalovala.
Opravné balíčky jsou na našich stránkách www.vitware.cz v sekci ‚zákaznická podpora‘.
Dobrý den,mám problém s programem WM – instalovala jsem ho letos v červenci a již 2× se mi zhruba po měsíci zcela vynuloval (při otevření po mě chtěl opět zadat licenční číslo a po zadání zjistím, že je zcela prázdný – jako při první instalaci). Řešila jsem to s Vaším kolegou po netu (důvod proč se to ale stalo jsme nezjistili. Program ale po opětovném zadání LC nefungoval jak má, takže mi nezbylo nic jiného než ho odinstalovat a znovu nainstalovat), ale když se mi to stalo nyní podruhé, tak se mi doposud (mail odeslaný 7.9.) neozval. To proč píšu zde na fórum je to,zdali se dá zde ve fóru vyhledávat podle hesel – zadala jsem do vyhledávání např. zmizení statistiky a vyjely jen články o statistice ap. Nechci Vás zatěžovat tím, co už se třeba tady v diskuzi řešilo např. před rokem, ale procházet 15 stránek příspěvků je zase pro mne trošku časově náročnější záležitost. Díky za radu
Dobrý den, omlouvám se, nejspíš vznikl nějaký komunikační šum.
Problém s mizející statistikou je způsoben tím, že program začne načítat data ze špatného souboru. Důvod proč se tak stalo nelze snadno určit. Doporučuji následující postup:
1) zjistit jaký soubor program nyní používá:
– otevřete složku programu (nejčastěji C:Program FilesVitwareWord Manager) v programu Průzkumník Windows. zapište si datum poslední změny souboru „data.dat“.
– klikněte na tlačítko „Kompatibilní soubory“ v panelu nástrojů. Měl by se zobrazit opět zobrazit soubor „data.dat“, zapište si datum poslední změny i tohoto souboru.
– spusťte program a přihlašte se, poté program vypněte
– zkontrolujte datum poslední změny obou souborů, podle toho, u kterého souboru se změnilo datum, ten soubor program používá
2a) pokud se změnilo datum souboru v složce programy, klikněte opět na tlačítko „kompatibilní soubory“ v panelu nástrojů a soubor data.dat vyjměte a vložte ho do složky programu. (nejprve doporučuji zálohu původního souboru)
2b) pokud se změnilo datum souboru v kompatibilních souborech, tento soubor přejmenujte (např. na data2.dat).
Tak jsem to provedla přesně dle Vašich instrukcí. Datum souboru se mi změnilo v kompatibilních souborech, takže tento soubor jsem přejmenovala na data2.dat. Při spuštění WM po mě požadoval zadání licenčního čísla, což jsem provedla. Poté jsem byla vyzvána k vytvoření nového uživatele, protože program byl (jak jsem předpokládala) prázdný. Poté jsem WM zavřela a podívala se opět do kompatibilních souborů a tam jsem zjistila, že k mému data2.dat nově přibyl soubor data.dat, u kterého se změnilo datum, resp. ne datum ale čas použití. Což tedy znamená, jestli dobře chápu, že program používá tento soubor. Co jsem ale udělala špatně, že nepoužívá přejmenovaný soubor data2.dat jak jste mi doporučil? Díky za odpověď
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.