Help for English

Zpráva od neznámé osoby na můj profil - dotaz a varování

 

Ahoj všichni,
dneska mi sem na HFE přišla tato zpráva od naprosto neznámé osoby:

ahoj

Mé jméno je Stella Oneil, viděl jsem váš profil a já jsem se začal zajímat o vás, budu také rád, že jste více, a chci vám poslat e-mail na moji e-mailovou adresu (stelleoneil@yahoo.com), takže mohu dát si můj obrázek. Vzpomeňte si na dálku, barvy či jazykové nezáleží, ale láska věcech hodně v životě.

Hello

My name is Stella Oneil ,i saw your profile and i became interested in you,i will also like to know you the more,and i want you to send an email to my email address (stelleoneil@yahoo.com)so i can give you my picture .Remember the distance, color or language does not matter but love matters a lot in life.

Protože jsem od přírody podezřívavá :-) hodila jsme tu mailovou adresu do Googlu a zjistila, že stejný mail je posílán na plno jiných adres a v jednom odkazu se objevilo i toto hlášení:

Warning: These are internet scams – takže jde zřejmě o nějaký podvod.

Přišel vám taky takový mail? Co si o tom myslíte?

Taky mi přišla taková zpráva. Co si o tom myslím? Jednoduše ignorovat, pouze spam, smazat.

No taky nehodlám odpovídat…
A našla jsem další zprávy od té osoby, ale docela dlouhé, asi to sem nebudu dávat. V jedné píše, že je uprchlík a žije v Senegalu, rodiče jí zabili a hledá jen pravou lásku a přátelství. V druhé zprávě už je v Německu a rozjíždí nějaké investice a už tam začínají lítat nějaké velké sumy :-)

asi před 2 týdny byla podobná zpráva, většinou to mažu dřív než to dočtu.

zajímavé čtení o rádoby důvěryhodných zprávách: http://www.hoax.cz/cze/

Díky, tam se podívám :-)

Taky mi přišly už 2 zprávy, ani jsem je nečetla, letěly hned do koše :-)

S tím se nic jiného rozumného udělat nedá. Od cizího člověka na ulici si taky jen tak nevezmu adresu/telefon, že si budeme psát…minulý týden jsem taky mazala takovou soukromou zprávu přímo na HFE.

Hoax.cz jsou skvělé stránky, už mě několikrát zachránily před panikou z hromadných „užitečných“ varování :-)

Dnes mi přišly 2 stejné zprávy. Z tohoto důvodu nezveřejňuji svůj osobní email.

Tyhle spamy chodí lidem už nějakou dobu prakticky kamkoliv, kde mají nějaký účet. Já už jich taky dostal a stále dostávám spousty, i když tady byly zatím snad jen dva.
Je to stále o tom samém dokola, text přeložený googlem, uživatel (ka)původem ponejvíce ze Senegalu. Účelem bude nejspíš vylákat z nějakého důvěřivce(spíše však hlupáka), který naletí a poskytne své osobní údaje, peníze.
Jediný způsob jak se těchto otravných zpráv zbavit je ignorovat, mazat, blokovat uživatele a kde je to možné, tak označit jako spam, případně nahlásit spamujícího uživatele provozovatelům či adminům příslušných stránek.

osobně si myslím, že to posílá nějaký „stroj“, nějaký program, který ty spamy generuje a rozesílá – někdy se i trefí na konkrétní adresu. Se strojem se přece nebudu bavit, ne? :-)

Ahojky,
můžete mi prosím poradit?
Přestal mi fungovat zvuk, nemáte někdo ponětí čím by to mohlo být?
Kdyby to nešlo od začátku, to bych chápala, ale několik měsíců se učím a najednou zvuk nejde.

kdy přestal fungovat? Dnes? V jakém prohlížeči? Na které stránce?

Nejdříve se mi to stalo v Mozille, syn mi poradil ať jdu na Explorer. Několik měsíců v pohodě a najednou včera bez zvuku.
Přesnou stránku nevím, ale jsem na angličtině pro začátečníky.
Zkoušela jsem i jiné- např.slovní zásoba a nejde mi zvuk nikde.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.