Help for English

učení Angličtiny na ŽL

 

Ráda bych se zeptala někoho kdo má zkušenosti s učením na ŽL. Jsem momentálně na mateřské, před ní jsem učila pro jazykovku „na dohodu“ jako přivýdělek k práci, teď mám pár soukromých studentů a přemýšlím že bych po mateřské místo zpět do práce šla učit na ŽL jak pro jazykovky tak soukromě, protože to je zatím jediná práce která mě opravdu bavila, ale nevím zda mě to tak docela „uživí“. Hodiny bych musela brát s ohledem na malé děti.

a dotaz tedy zní jak? :-)

Dobrý den,
na ŽL učím pět let. Předtím jsem učila na dohodu při mateřské a ŽL jsem si založila ještě během ní. Záleží co si představujete pod pojmem uživit. Jednak jde o to, z jakého jste regionu, protože od toho se odvíjí jednak zájem studentů a také to, o kolik si můžete říct peněz. Já také učím pro jazykovky i soukromě a je to každoroční shánění klientů. Musíte počítat s tím, že od července do poloviny září budete bez příjmu, pak bude následovat ono shánění abyste měla dostatečný počet hodin. Taky budete potřebovat hlídání, pokud chcete učit dospělé, výuky budete mít hlavně mezi 15,00 – 19,00. Sociální pojištění je 1807 Kč a zdravotní 1670 Kč. To musíte platit i v měsících kdy nepracujete, takže si na to musíte vydělat během školního roku. Hodně lidí upřednostňuje jako lektory studenty, protože ti většinou žádné pojištění ani daně neplatí a proto si mohou dovolit podstatně nižší ceny. Nechci Vás odradit, jen Vám říkám jak to je.

Děkuji za odpověď, právě i to jsem se chtěla zeptat jak to řešíte přes prázdniny když příjem není, zda zkrátka jste bez peněz nebo si vezmete „brigádu“. No uživit se jsem myslela aby člověk neskončil na nějakém opravdu životním minimu. Mezi 15:00 a 19:00 to je tedy problematický čas docela. Děkuju i za částky soc. a zdravotního, asi začnu nabírat během mateřské a uvidím jak to půjde, jestli se to vyplatí i potom.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.