Help for English

Project Gutenberg Ebook

Tak jsem začala „na stará kolena“ taky číst elektronické knihy a nemůžu si vynachválit Project Gutenberg: http://www.gutenberg.org/ebooks/ – na rozdíl od jiných rádoby „free“ ebook katalogů se tu dá bez problémů stáhnout spousta anglické klasické literatury.
Mám dva dotazy…v USA je stažení těchto knih legální, protože autorská práva k nim v USA už vypršela. Budou dělat české zákony nějaký problém? Už jste to někdo ověřoval?
Druhý…jakou klasickou literaturu (v originále) jste četli a líbila se vám/bylo tomu rozumět, případně co doporučujete? Já se postupně prokousávám kanadskou L.M.Montgomery…

Předem díky za příspěvky

Majetková autorská práva trvají ve většině států světa (včetně Evropské unie a USA) obecně po dobu autorova života a 70 let po jeho smrti. Projekt Gutenberg je (na rozdíl od Google Books, které jsou s autorským právem „na štíru“) právně v pořádku a staré knihy tak můžete klidně stahovat.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.