Help for English

Hodnocení FCE

 

Ahoj, chtel bych se Vas zeptat na hodnoceni zkousky FCE. Na webových strankach britishcouncil jsem nasel toto:

Grade A = 80–100
Grade B = 75–79
Grade C = 60–74
Level B1 = 45–59
Fail = 0–44

Minimální výsledek pro úspěšné složení zkoušky je 60 bodů. Pokud získáte hodnocení A, obdržíte certifikát potvrzující dosažení úrovně C1. Pokud získáte hodnocení B nebo C, obdržíte certifikát s úrovní B2. Pokud bude váš výsledek nižší než výsledek potřebný k dosažení úrovně C, ale vaše bodové hodnocení bude odpovídat úrovni B1, získáte certifikát Cambridge English s uvedením úrovně B1.

Znamená to, že když získám 45–59, tak mi dají certifikát jako kdybych absolovoal PET?A naopak, když udelam nad 80, tak dostanu certifikát CAE?
Nevíte někdo jak to je?
Díky za odpovědi

Je to tak, že když se pokoušíte o FCE, dostanete buď certifikát, že jste složili na A, B nebo C, nebo se dozvíte, že jste neuspěli. Stejné to je u ostatních Cambridgských zkoušek (i u státnic; když člověk nesloží magisterské, nebude z něj „aspoň“ bakalář:-)). Čili žádné takové, že výsledek ve FCE nad 80 vede k certifikátu CAE a podobně.

Pokud získáte přes 80 bodů ve zkoušce FCE, získáte certifikát FCE, přičemž hodnocení A v této zkoušce se rovná úrovni C1. Více zde: http://www.cambridgeesol.org/…-results.pdf

Zdravim, chtel bych se zeptat na konkretni hodnoceni otazek v testech. Plny pocet je 400bodu. Nektere otazky ale jsou ohodnoceny jednim a nektere dvema body. Vim, ze v reading jsou otazky v part2 ohodnoceny prave dvema body. Jak je to s ostatnimi party ve zkousce? Diky za upresneni.

mrkněte na jejich handbook, je online k dispozici. myslím, že tam mají informace o bodování přesné.

Diky Marku. Tady je adresa pro pripadne dalsi zajemce o handbook:
https://www.teachers.cambridgeesol.org/…Dec_2011.pdf

myslím, že v celém FCE jsou pouze tři part, kde je odpověd za dva body, jsou to tyto: Reading – Part 1 a Part 2, a Use of English – ta část, kde se předělávají ty věty.

Všechno ostatní je za jeden bod.

Může mi prosím vás někdo tedy vysvětlit pokud např. v use of english je celkem 42 otázek a z toho je hodnocení 1–34 za jeden bod a 35–42 za dva body. Maximální počet je 48bodů. U testu je ale uvedeno max. počet 40bodů.
Nevim jak si mám tedy počítat skóre

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.