Help for English

Jazykovy pobyt v roce 2012 Kanada/USA

 

Toto vlakno bylo zalozeno jiz pred delsi dobou. Ucel byl zjistit, jestli nekdo neplanuje pobyvat ve Vancouveru, B.C. Kanada v roce 2012. Jde o to pripadne ziskat kontakty nebo rady od lidi, nejlepe studentu, kteri uz tu byli a nebo chystaji podobny podnik do zahranici.

Svoje prispevky muzete stale posilat, budu za ne vdecny

Pojede tu nekdo na jazykovy pobyt do Severni Ameriky? Ja ted zvazuju Vancouver a jazykovou akademii ILAC – http://www.ilac.com/

Kanada ma podle me nejlepsi podminky na studii v delsim casovem horizontu, protoze lze vyridit i pracovni vizum az na 1 rok.

Ja osobne mam v planu vyrazit nekdy v lednu/unoru a ucit se anglicky ve Vancouveru asi 5 mesicu. Zbytek roku 2012 se uvidi podle financni situace. Naklady na 1 tyden zivota+studia zde se pohybuji asi kolem 8000, da se zde vsak narozdil od spousty jinych mist privydelat si. Nechce se nekdo pridat? Mate taky vyhlidlou nejakou dobrou jazykovku nekde v anglicky mluvicich zemich? Dejte mi vedet :-)

Ahoj, také jsem kdysi takto uvažoval, a náklady mi vycházely podobně jako tobě. Naštěstí jsem od toho upustil. Za sumu co bys dal za těch 5 měsíců se dá procestovat mnoho zemí kde budeš s anličtinou neustále v kontkaktu a hlavně nebudeš zavřený v jedné místnosti. Né nadarmo se říká že život je nejlepší učitel. Co se týče proramu WH, ten je fajn, jen je potřeba správně zvolit lokalitu, ve které je šance najít práci. :-)

Ahoj, moje sestra se chystá v lednu do Toronta, ale na kratší dobu. Říkala tak na měsíc. Jede s agenturou Channel Crossings. Zvažovala i USA, ale nakonec vyhrála Kanada. Původně taky přemýšlela o dlouhodobém pobytu s prací, ale nakonec zvolila měsíční kurz a bydlení v rodině. Může to spojit i s lyžováním, takže taková dovolená, při které se i něco naučí :-)

No ja ted posledni dobou dospel k takove forme studia, ze bych chtel se zapsat na mesic na jazykovku a hned od zacatku hledat praci – v ramci programu Experience Canada je 1-lete vizum soucasti toho studia a tyka se to lidi do 35 let. Po tom 1. mesici bych chtel jit vic mezi lidi a taky vic pracovat, pochopitelne taky z financnich duvodu. Pak se dal uvidi co a jak, ale mam ve Vancouveru blizke zname a vubec Cechu je tam taky dost. Na rok si vyzkouset zit nekde jinde nemuze byt vubec zle. Navic prave Vancouver byva hodnocen jako jedno z 5 nejlepsich mist na svete pro zivot, ma pomerne stale klima a je to moderni mesto a je tam hromada prilezitosti i profesnich.
Vim ze ta suma co jsem tu psal se vysplha za 6 mesicu do statisicu, ale pokud uvidim, ze mi to neco dava, tak bych v tom pokracoval tak dlouho dokud budu zvladat platit. Jestli mi to opravdu vsechno tak dobre dopadne, tak sem potom budu psat nejake postrehy nebo tak neco. Mejte se a piste vase nazory

Jeden dotaz: mate nekdo zkusenosti s agenturou ESL jazykové pobyty – Praha ? Dik

Ahoj,

mam pro tebe par informaci. Znam trochu Vancouver (stravila jsem tam 3 mesice) a osobne znam i skolu ILAC a nektere ucitele. Skola je kvalitni, ma povest jednou z nejlepsich ve Vancouveru a maji asi 16 urovni, coz je vyborne. jestli je tvoje anglictina na urovni CAE a vyse, tak te predem odradim, nema to cenu.
Co se tyce shaneni prace, je to mozne, ale chvilku to trva. Taky bych se nespolehala na to, ze je tam hodne Cechu, naopak, snaz se drzet mimo nebo se anglicky nikdy nenaucis!!
Dale skola ILAC mela tuto zimu specialni nabidku (3 mesice vyuky za cenu 2), myslim ze to bylo pres agenturu intact.cz takze urcite stoji za to si to zjistit nez neco zaplatis.
No a posledni info, pokud tvuj level anglictiny neni zrovna nejlepsi a potrebujes se rozmluvit, znam jednu skolu v Dansku, ktera by byla asi idealnejsi (rozhodne finance). Sice tam nevyucuji moc anglictinu, ale vsechny clasy jsou v anglictine a vetsina studentu je mezi zacatecnikama az hodne pokrocilima, takze takovy mix a zije se primo na skole, takze spousta sance mluvit. Stoji to i s ubytovanim a jidlem neco kolem 1000 Eur na semestr, coz nema konkurenci. Chci o tom napsat clanek.

Ahoj,
nevíte, jestli existuje stejný program jako je „International experience Canada“ taky pro USA? Vím akorát o „Work and travel“, ale ten je pouze pro studenty VŠ nebo VOŠ.
A nemáte někdo zkušenosti s vyřizováním studijních víz do USA? Uvažuji, že bych tam odjela na delší studijní pobyt.

to indy12: Můžeš se podívat i na tuto jazykovku v Kanadě http://www.igcanada.com/screen1.html
Osobně s ní nemám žádné zkušenosti, ale člověk z této školy bude vystavovat na Gaudeamu v Brne 1. – 4. 11.

Diky moc za info a za nazory ;-)

to Teeger: do USA tusim nic obdobneho neni, jedine nejak slozite pres jiny druh viza se tam dostat, ale asi nebudes mit tu vyhodu tam delat jakoukoli qualified occupation pro vydelani penez. Coz prave u me je dost zasadni problem. Jinak mam bratra v Chicagu a kdyby to nejak slo, tak uz bych tam davno byl a mel postarano i o praci. Takhle bych tam ale musel delat nacerno a to za ty pripadne problemy nestoji.

Kdybyste se nekdo neco noveho dozvedeli tak dejte vedet

Taky planuju jet a teď jsem nasla akci na Work and Study v Kanade –500 CAD…je to na www.czech-us.cz a maji i jen praci bez study :) mate nekdo zkusenosti? pry pracuji se skolou ILAC

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.