Help for English

Nejpoužívanější slovíčka v AJ

 

Dobré ráno,

Chtěl bych se zeptat, jestli neznáte nějakou stránku, kde si někdo dal tu práci a vypsal takový ty nejběžnější slovíčka pro běžnou komunikaci v aj.. Učím se slovíčka přes word manager, přes výkladový slovník atd., ale ve word manageru je hodně slov podle témat, což je samozřejmě super, ale já bych potřeboval takový ty nejběžnější slova, protože mi je docela na nic, že umím pojmenovat kuchyňské spotřebiče atd.
Dost si teď povídám s rodilým mluvčím a často chci něco říct, ale vždy mi to pohřbí nějaký slovíčko co neznám a co je takový běžný i v čj..

např. Macmillan výkladový slovník označuje takového slova hvězdičkami (1 až 3 hvězdičky), ale myslím, že to mají všechny výkladové slovníky.
Oxf. Adv. je nabízí i s výslovností přímo na stránkách:
http://oald8.oxfordlearnersdictionaries.com/oxford3000/

nebo pokud chceš menší slovní okruh než 3000 slov, tak třeba tady
http://www.world-english.org/english500.htm
nebo
http://www.englishspeak.com/…sh-words.cfm

Stačí použít google a najdeš toho spoustu :)

To je dobrý, ale podle abecedy dost na prd. Přemýšlel jsem, že to udělám tak, že se budu snažit povídat v angličtině sám pro sebe o různých věcech co dělám atd a když nebudu znát slovíčko, tak si ho vždy napíšu a přeložim. Udělám si takovej svůj seznam nejpoužívanějších slov, budu se snažit mluvit o každodeních situacích atd. To by mohlo být dobrý.

Trhanec2: Tvoj spôsob sa mi zdá byť dobrý, no neviem, či by ma bavilo na ulici, ak niečo nebudem vedieť pomenovať si to zapisovať. Ja som skôr vždy uprednostňoval učebnice, kde je slovná zásoba rozdelená do tém a podľa tém sa dané slovíčka učím. Iste, ak ma niečo aj vonku zaujme, neviem to pomenovať, tak si to zapíšem a doma si to v slovníku vyhľadám. Ale, aby boli moje životné cesty hľadaním, učením sa nových slov – to asi nie. Sú učebnice i na úrovni „ELEMENTARY“, kde človek nájde slovíčka rozdelené do tém, následne cvičenia na ne. Je to však veľmi individuálne. Neverím nejakým pravidla, ktoré by popisovali, tak sa dá angličtina naučiť najlepšie. Človek si názor môže prečítať, ale čo z toho, ak existuje nejaký iný spôsob, ktorý mu viac vyhovuje. Ak Ti vyhovuje práve to, tak nevidím v tom žiaden problém :-)

Trhanec2: Jestli chceš, napiš mi mail a ja ti pošlu pdf soubor s 3 tisíci nejpoužívanějších slov v psané a mluvené aj

využíváte někdo The Oxford Text Checker a jak jste spokojeni?

http://oald8.oxfordlearnersdictionaries.com/…rofiler.html

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.