Help for English

Zjednodušená četba.Jak správně číst?

 

Zdravím objednal jsem si několik knih zjednodušené četby. Zajímalo by mě jak správně číst/učit se?

Když si čtu knihu ihned se ji snažím překládat do češtiny aniž bych si přečetl anglickou větu. Je toto správné nebo je lepší si nejprve přečíst anglický text a pak teprve překládat?

Máme tu o zjednodušené četbě článek, možná najdete nějaké tipy tam a nebo v článku TIPY A TRIKY – JAK NA TO: Čtení

Osobně rozhodně překládání do češtiny nedoporučuji. Pořídil jste si knížky, abyste rozvíjel dovednost čtení a nebo abyste trénoval své překladatelské dovednosti? Předpokládám, že kvůli překladatelství to nebylo.

není ta kniha pro vyšší úroveň? V těch nižších úrovních je to tak, že tomu prostě rozumíte už v té angličtině. Není potřeba překládat. Asi neporadím, já jsem to tak měla u zjednodušené četby. Vyhledávala jsem pak jen slovíčka, která bylo nová.

vzpomínám si na jednu větu od pana Kupky: Lepší je přečíst jednu knihu třikrát než přečíst tři knihy jednou. :-D

Aha článek o zjednodušené četbě jsem četl, ale na READING jsem nekoukal.

Znám něco z gramatiky, mám nějakou slovní zásobu, kterou chci pomocí čtení rozvíjet.

Ale jestli jsem to dobře pochopil:
Když čtu anglickou větu dokáži ji poměrně rychle přečíst, ale ději té věty úplně nerozumím – a když čtu pomaleji tak si to začnu překládat :-). Je tedy lepší číst rychleji anglicky bez pokoušení se překládat text?

Jestli mi tedy rozumíte jak to myslím. Se to složitě popisuje :-)

jarmi1: právě že se jedná o jednoduchou četbu asi 400 slov – né všechna slovíčka znám (ty hledám ve slovníku) a právě že mě to čtení vždy svede k tomu překladu

to překládání tě tak za dvě, tři knížky přestane bavit a budeš číst jen anglicky :-) S tím překládáním ještě než dočteš anglickou větu to ale moc dobré není, protože pak je tendence překládat slovo od slova a tak to nefunguje (většinou). Jako my máme určitá zažitá slovní spojení, tak angličtina může mít zase jiné slovní spojení. Určitě pomůže číst nahlas celou větu a pak ji teprve „prozkoumat“. Přečteš odstavec a svými slovy řekneš o čem byl.

Hezké jednoduché články jsou i zde: http://www.helpforenglish.cz/…-levels.html

Jojo díky za rady :-)

Zkusím přečíst odstavec, pak přestanu číst a zamyslím se jestli vím o co tam šlo a případně zapíšu slovíčka, která nevím co znamenají :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.