Help for English

Jak a podle čeho učit čtyřleté dítě

 

Dobrý den, prosím o radu, jak a podle čeho učit čtyřleté děti. Nikdy jsem takhle malé děti neučil, mám zkušenosti se staršími dětmi a studenty, ale jsou to děti mojí sestry, a pro mě je to výzva, moc rád bych pomohl. Existuje nějaká kniha, kde jsou aktivity, které dělat v hodinách? Nevím, jak začít, jak naplánovat hodiny, čeho se chytit. Pomůže někdo?

Doporučuji knihu Iva Hennová: Angličtina pro předškoláky. A určitě bych doporučila taky nějaký metodický kurz. Učit předškolní děti je něco úplně jiného než učit školáky/studenty; víc než o učení jde o seznamování s jazykem.

Ano tu mohu také doporučit, je výborná, jsou tam i písničky a aktivity, které lze s dětmi dělat…Jinak používám i materiály z Internetu, dají se stáhnout písničky, flashcards…dále používám i různé hry a plyšáky, maňásky, obrázkové knížky..musíte to všechno dělat hrou :)

Já osobně bych doporučila NEUČIT nikoho z rodinných příslušníků/ka­marádů atd. … Možná jsou mé zkušenosti negativní pouze jen shodou okolností, ale ještě nikdy má „výuka“ lidí z mého okolí nedopadla dobře. Podotýkám, že jsem učila i mnohé jiné lidi, kde jsem byla úspěšná …

Jinak Vám doporučuji navštívit http://www.anglictina-hrou.cz/.

Výuka musí být hodně interaktivní a hravá. Docela se mi osvědčilo „SPELLOVÁNÍ“ s modelýnou (5 – 6 let). Pro mladší mohu doporučit co nejvíce písniček, říkanek a malování …

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.