Help for English

TOEFL/IELTS

Ahoj všichni, následující rok se chystám na zkoušku TOEFL (a potenciálně i IELTS) kvůli studiu vyséko školy v zahraničí. Chtěla jsem se zeptat, má někdo s touto zkouškou zkušenosti, popř. mohl by mi někdo doporučit učebnice (úroveň C2)? Po nějakých jsem se již dívala, ale nerada bych něco přehlédla. Děkuju :-)

Ahoj. TOEFL (a i GRE) jsem skládal nedávno a pro obě zkoušky platí, že nejlepší je sáhnout nejdřív po oficiálních materiálech. Mají jak stručnou verzi, která je zdarma, tak i klasickou učebnici (The Official Guide to the TOEFL iBT).

Se složeným CPE se u TOEFLu nemusíš vůbec strachovat. Jediné, co potřebuješ je si trochu osahat testové otázky a vůbec skládání testu na počítači místo s tužkou a papírem. Zde je opět zastávka číslo jedna oficiální software s ukázkovými otázkami: http://www.ets.org/…e_questions/

Pokud by ti oficiální materiály nestačily, tak platí, že pro TOEFL existuje nepřeberné množství materiálů. Velkými hráči jsou např. Kaplan a Barron. K učebnicím je k dostání software s plnými ukázkovými testy (7 v případě Barrona a 4 v případě Kaplana). Kvalita respektive autentičnost testů je ale nižší než u oficiálních materiálů. Testy jsou o trochu těžší díky občasné nejednoznačnosti ve formulaci odpovědí případně otázkám na přílišné detaily v poslechu. Chceš-li však trénovat a vyčerpáš všechny oficiálni zdroje, není to špatná volba.

Kdybys měla další otázky, neváhej mě kontaktovat, rád se podělím s testovými zkušenostmi.

toefl je zkouška do C1, pokud máš CPE za A, budeš mít zcela určitě výsledek blízko 120 bodů. Připravovat se v podstatě nemusíš, stačí kouknout jak ta zkouška funguje den předem a budeš ok.

Ahoj,
chtěla bych navázat na diskusi a zeptat se, jaký je rozdíl mezi TOEFL a IELTS? Obě zkoušky uznávají na zahraničních univerzitách, ve Velké Británii většinou spíš IELTS. Ale je nějaký rozdíl v obtížnosti, ceně a dostupnosti materiálů na přípravu? Ptám se proto, že potřebuju složit jazykovou zkoušku kvůli studiu v Belgii, kde vyžadují buď FCE, TOEFL nebo IELTS. Co je tedy nejlepší volba?
Děkuji za odpovědi :-)

Co materiálů se týče, u IELTS jsem narazila na více materiálů a je skládána klasickým stylem tužka & papír, TOEFL je myslím celé na PC. Pokud se nepletu, tak co horní hranice zkoušky, IELTS je do C2 a TOEFL kolem C1. Pokud ale od tebe vyžadují FCE, tak není až tak podstatné, kterou z nich si vybereš. Já bych osobně šla do FCE samotného, nemá omezenou platnost 2 roky, materiálů je hafo a dost lidí ho každý rok dělá, takže najít study buddy nebo někodo, s kým probrat trému, popř, nejasnosti ohledně zkoušky by mělo být bez problému :)

Už to asi bude “s křížkem po funuse”, ale zejména pro případy, kdy se někde vyžaduje vstupní ověření znalosti jazyka a je jedno jaký test to je, asi bych vybrala ten aktuálně nejlevnější :) U IELTS je plus nemožnost neudělat a i to že platí dva roky (zvlášť pokud je reálné, že se úroveň jazyka dotyčného časem zlepší – stejně jako když si člověk udělá nejdřív FCE, pak pokročí a zaměstnavateli, zvlášť v cizině, asi už nebude dávat jenom to FCE, ale časem si udělá i ty vyšší verze). Kdybych byla v takové pozici, že bych jazyk běžně využívala a věděla bych, že mám už hodně vysokou úroveň /nebo že se mi úroveň nebude časem měnit, tak bych si zvolila certifikát s dlouhodobou­/neomezenou platností. A samozřejmě záleží, jaký certifikát která instituce vyžaduje.

Ahoj,

chystám se na zkoušku TOEFL iBT a chtěla bych se zeptat jakou učebnici byste doporučili jako nejlepší pro přípravu. ( např. z těchto uvedených webovek: http://www.ets.org/…ibt/prepare/ http://www.macmillan.cz/index-toefl.htm#… ) díky moc!:)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.