Help for English

Jak se učíte slovíčka?

 

Zajímalo by mě, jak se učíte slovní zásobu. Myslím teď třeba z učebnic např: English Vocabulary in USE, Oxford Word Skills atd. Nevím jestli se mám učit přímo z učebnice anebo jestli si je vypisovat někam vedle. Jak vy se učíte slovíčka z těchto učebnic? Děkuji :-)

Pokud slovíčko z učebnice neznám tak si překlad najdu ve WM a kliknu na tlačítko „přidat“. Až proberu celou lekci tak si lekci „My search“ přejmenuji podle názvu učebnice a čísla lekce. Pokud mám rozpracováno víc lekcí z různých učebnic tak používám víc uživatelů ve WM.
Pro slovíčka která se mi přes WM nedaří naučit si ve výkladovém slovníku najdu příkladové věty a ty si přepíši na kartičky (co věta to kartička, z jedné strany česky, z druhé anglicky) a nosím sebou.

Děkuji za tip. Ještě někdo se podělí o svou rutinu při učení slovíček?

Já postupuji stejně jako Therabit. :-D

Pokud máš chytrý telefon např. s G Androidem, dá se stáhnout spousta „flashcard“ aplikací a po vložení vypsaných slovíček je to mnohem pohodlnější než klasické kartičky a vejde se jich tam obrovské množství..

Učení slovní zásoby – kombinace učení přímo z učebnice, z obyčejného slovníčku, sešitu i z kartiček.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.