Help for English

Kondicionály a členy

 

Ahoj lidi, mám problém s tímhle, opraví, popřípadě doplní mi to někdo?

1)Řekl bych ti tu odpověď, kdybych ji znal, ale já ji neznám. I would tell you the answer if I knew it, but I don't know it.

2)Možná by ta firma byla úspěšnější, kdyby měla jiného ředitele. The firm might would/MIGHTmore successfull if SHE/IT had (AN)other headmaster.

3)Bylo by ti moc špatně, kdybys to vypil. You would be very sick, if you drunk it.

4)Učitelova práce by byla příjemnější, kdyby se jeho studenti učili. Teacher's work would be more pleasant, if his students learned. Má být na začátku člen THE ?? nebo je to obecně ??

5)Kdyby ses na přednáškách soustředil, rozuměl bys tomu předmětu lépe. If you concentrated ON/IN/AT lectures, you would understand THE subject better.

  1. ok
    1. the company MIGHT BE… if IT had a DIFFERENT CEO. (záleží, jakého ředitele myslíte)
    2. podívejte se na nepravidelné tvary DRINK. Máte to špatně. Jinak OK.
    3. Člen tam být nějaký musí (počitatelné podst. jméno v jednotném čísle). Pozor na rozdíl LEARN a STUDY. Máme na to článek.
    4. ano. předložka IN, a vhodný by byl člen – IN THE LECTURES. Možná místo CONCENTRATE by bylo vhodnější PAY ATTENTION, ale to záleží, co tím přesně chcete říct.

Byl by v tomto pripade nejaky vyznamovy rozdil kdybych pouzil at a/the lecture misto in a/the lecture?

MV: děkuji za odpovědi :) jinak už mi to došlo co se myslí tím „Učitelova práce“ jakože zaměstnání… a i tam jistě bude ten člen, že ano? akorát pořád přemýšlím jestli se to bere obecně nebo nějak konkrétně… tohle byl prostě jen příklad na papíře kde jsme procvičovali kondicionály, žádný kontext

Carlos – AT A LECTURE samozřejmě je OK, ale spíš bych to použil, když jste např. na přednášce, berete to jako celek, jako nějaké místo, bod, kde člověk něco dělá. IN spíše vyjadřuje nějaké čsové období, ve kterém se něco děje, co má nějaký průběh…

Zde je tedy myslím vhodnější AT.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.