Help for English

profese učitele angličtiny

Jako laika by mne zajímalo:
1) kolik si tak v průměru vydělávají učitelé angličtiny v jazykových školách.Jestli se výdělek třeba liší podle toho zda učí začátečníky, pokročilé atd..
2) a taky zda mají třeba nějaké zaměstnanecké výhody, benefity atd..když pracují na hlavní pracovní poměr, tedy je to jejich jediná práce a ne jen přivýdělek

Pokud někdo má tyto informace tak za ně děkuju pokud nemá, tak prosím nezahlcujte tento dotaz zbytečnýma komentářema, proč to chci jako vědět, že se to nedá říct atd.

No to je pochopitelně otázka, o jakou školu jde, ve kterém městě, atd, ale velmi obecně:

– český lektor bere cca 200–250 Kč za 45 minut (po delší spolupráci se může částka zvýšit)

– je obecně jedno, zda učí začátečníky nebo pokročilé (trochu jiné to může být, pokud se jedná o nějaký specifický obor, třeba business nebo technická angličtina, ale i to je otázka)

– většinou pracuje lektor u jazykovky na živnostenský list, takže jazykovce normálně vystavuje faktury, a je jedno, jestli to dělá jako hlavní práci (pouze učí), nebo jako vedlejšák (má u toho i jiné zaměstnání) – žádné benefity většinou nemá

– pokud ho však jazykovka normálně zaměstná do pracovního poměru, což se pokud vím neděje moc často, tak pak určitě benefity budou, ale je to opět různé případ od případu

Otázka spíše stojí, proč se na to všechno ptáte…

No já můžu potvrdit, že český lektor bere v průměru 200–250Kč pokud se jedná o individuální výuku.
Pokud má skupinku studentů a není pod jazykovkou může samozřejmě mnohem více (300–400), závisí taky na lokalitě.
Většina lektorů pracuje opravdu na živostenské listy než na pracovní poměry.
Ale je otázka proč Vás to zajímá:-)
dvě varianty:
a) sama chcete učit
b) vybíráte si lektora na aj

Ano, já jsem se nebavil o situaci, kdy lektor učí sám na sebe. Tam je cena pro něj určitě zajímavější. Agentura si totiž nechává vždy kolem 50% z ceny hodiny.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.