Help for English

Četba - Novinový článok

 

V častiach reading, using of English som si všimla, že skoro u každej jazykovej skúšky sa používajú články z novín na tému politika, showbiznis apod. na otestovanie slovnej zásoby. V sekcii Četba by mohli byť aj nejaké zaujímavé články z anglickej/a­merickej dennej tlače.

Nevím, jak by to bylo s autorskými právy…

Nicméně zjednodušené novinové články najdete zde:

http://www.helpforenglish.cz/…lessons.html

To já vím, jak by to bylo s autorskými právy. :-) Museli bychom sehnat práva, což by nebylo snadné a asi ani levné.

Je to stejné jako se vším ostatním. Co nevytvoříme sami a nejedná se o ‚public domain‘, to na stránkách může být jen se svolením autora a nebo po zakoupení licence.

Ale noviny mají i svoje webové stránky, není problém se podívat přímo tam.

A co poněkud starší knížka: Sledujeme zpravodajství v angličtině, nejspíš někde v antikvariátu nebo v knihovně. Jsou k tomu MC kazety

Noviny nezvládnu. Ale nevíte někdo o dětském časopise na webu? Něco jako naše Mateřídouška?

A co si objednat nějakej Bridge? Nebo si říct nějakýmu studentovi, protože je to na školách docela bežněj časopis a 99% z nich ho ani neotevře :D

Nezbedovic: v angličtině nebo v češtině? Na internetu je spousta různých aktivit pro děti v angličtině, některé placené, jiné částečně nebo zcela zdarma. Zatím jsem to nepotřebovala hledat, tak konkrétně neporadím, jen jsem si při hledání něčeho jiného všimla, že ta možnost existuje.
Jen rychlý kuk na net a vidím: http://www.firstnews.co.uk/ nebo http://www.bbc.co.uk/…s/series/wnc Zadaná slova do googlu „news for children“ nebo „news for kids“

Děkuji.
Filip: O Bridge jsem slyšela, jen jsem na to nějak zapomněla. :?
jarmil1: v angličtině. Zkusím si to prolézt.

Také je R&R. Ten je pro základky a je ještě jednodušší, než Bridge.

Děkuji za rady. Na http://www.bridge-online.cz/…extra-clanky si lze prostudovat 3 starší čísla, stáhnout 2 naučné knihy a přečíst nějaké články, které v časopise nebyly.

Pokud vím, tak články na http://www.voanews.com jsou skoro všechny v public domain. Přečtěte si http://www.voanews.com/…9075687.html . Jestli to správně chápu tak to co je přímo od VoA je PD, ale něco je přejaté odjinud takže to má svoji licenci.
Nebo můžete používat http://en.wikinews.org , kde je úplně všecko pod Creative commons CC-BY tedy myslím http://creativecommons.org/…nses/by/2.5/ tzn. můžete to používat i na Help For English.
Je to snadné, stačí jen uvést zdroj a odkaz na licenci.

Našla jsem na síti stránky pro děti v angličtině. Jsou tam i povídky. Tak kdo máte chuť, koukněte: http://www.pitara.com/

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.