Help for English

Dva problém v testu

 

Omlouvám se, že téma není nadepsáno nějak srozumitelněji, ale jedná se o odlišné problémy.

V testu bylo za úkol převést větu „Just imagine: he not only understood the question, he was even able to answer it.“, aby byla významově stejná a začínala na: „Just imagine: not only…“ Ve výsledcích je jako správná odpověď: „Just imagine: not only he did he understand the question, he was even able to answer it.“ Proč není možná varianta „he understood the question…“?

Druhý problém mám u věty „When the bill has been passed by both Houses, it goes to the Queen for the Royal Assent to become a law.“ Upřímně nechápu užití has been passed. Neměl by to být nultý kondicionál?

Moc děkuji za odpovědi.

  1. Pokud věta začíná s not only tak následuje inverze, proto: Not only did he understand.
    1. When the bill is passed… by bylo také správně. Předpřítomný čas tam však přidává ten elemement dokonavosti, ukončenosti a ne nutné okamžité časové návaznosti.

k jednicce: je to inverze, viz. http://www.helpforenglish.cz/…slovesa.html

Ke dvojce: muze by pritomny prosty i predpritomny. Ten predpritomny zde zduraznuje, ze JAKMILE zakon projde obema komorami, tak postupuje dale.

Moc díky za odpovědi! Tu jedničku jsem fakt netušil a to už jsem to určitě xkrát viděl… Ono u tý druhý věty bylo na výběr z několika možností a ten přítomný čas tam nebyl.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.