Help for English

jednoduchá otázka do telefonu

Můžete mi poradit, jak se správně a zdvořile, zeptat: „Z jaké společnosti voláte?“, „Ze které jste společnoti?“. Děkuji.

Proč nehledáte u nás na webu?

Základy telefonování: h4e.cz/2008083105

Business English (jak telefonovat, část 1): h4e.cz/2010121303
Business English (jak telefonovat, část 2): h4e.cz/2010111803

What company are you (calling) from?
Which company do you represent?

Na webu jsem samozřejmě hledala (nevylučuji, že jsem to přehlédla), ale zrovna tuhle otázku, kterou nutně potřebuji, opravdu nemohu v článcích o telefonování najít, ty mám přečtené několikrát…

jarmi1 : děkuji moc

Oni se myslím takto přímo moc neptají. Spíše použijou třeba velmi formální „May I ask who is calling?“ a předpokládají, že se člověk představí nejen jménem, ale i firmou. Nicnéně můžete použít obyčejné „May I know what company you are calling from?“

Děkuji, právě mám problém, že hodně lidí se představí pouze vlastním jménem a na firmu zapomínají, proto jsem potřebovala přímou otázku. A články o telefonování jsou úžasné, ale tohle mi tam chybělo. Hezký den

Dobrá tedy :-) Dopsal jsem tu otázku do business angličtiny první část.

Romane: už jsem to našla i ve vašem dřívějším článku.

Who shall I say is calling?

h4e.cz/2010121902

(už to asi není potřeba, to jen jako poděkování za to, jak jsou články zde dokonalé :-))

Far from it :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.