Help for English

Seriály pro začátečníka

 

Hm aha :-D Tak to mam co dělat ještě :D Teď jsem na 600 :)

3000 je skutecne minimum. spise bych rekl tak 5000. btw 3000 slov bych videl tak na A2.

aktivně znám odhadem tak 6000 slov a v O.C. jsem musela dost slovíček hledat, i přesto, že ho řadím k těm jednodušším. Vidím ale důležitost poslechu (a opakování slov) v tom, že si ucho zvykne. Můj problém byl v tom, že jsem sice většinu slovíček znala, ale když jsem je slyšela, tak jsem jim nerozuměla. Až když jsem si přečetla v titulcích co vlastně řekli. Takže jsem rozuměla jen s titulky. Pak to najednou přestalo a rozumím (to, co znám) a titulky nečtu. I kdybyste občas zaslechl nějaké slovíčko, co umíte, tak si ho aspoň upevníte.

Extra English – je fakt dost dobré :-)

Na tu Extra angličtinu koukam a zatim po prvním díle rozumim 80%. Jinak je to docela nudný seriál. Ty herci jak se snažít mluvit srozumitelně je hrůza :-D

když jsem to viděla před lety, tak mne to taky nebavilo, ale teď když už trošku rozumím víc (hlavně roztomilým chybkám, co dělá Hector), tak mi to přijde srandovní.

A co takovýTop Gear??? Myslíte že je to hodně náročné na sledování, pro začátek?

Pouštěla jsem si náhodnou epizodu na youtube a rozuměla téměř všemu, takže se mi to zdá jednoduché. Neviděla jsem to ale celé. Dobré je, že pak o tom, co vidíte můžete komunikovat v angličtině s dalšími fanoušky po celém světě – stačí najít správná fóra.

No ja top gear sleduju casto, a podle me to tak jednoduche neni. Pouzivaji celkem dost frazi a skoro az kniznich vyrazu, ktere jsem nikdy predtim neslysel. Ten format jako takovy je z casti na takovemto „znasilnovani frazi“, jak to sami modreatori nazyvaji, postaven. Na druhou stranu, zalezi jak moc chces rozumet, jakou mas pasivni slovni zasobu, jestli se divas s titulkama nebo bez atp. Nejlepsi je si pustit par dilu a uvidis. Urcite to ale nezarazuji mezi ty jednodussi.
Mezi jednodussi serialy co jsem videl patri treba LOST – ten ti urcite doporucim.

AHoj, mě by zajímal názor na futuramu? Mně přijde celkem srozumitelný…sám jsem byl velice mile překvapen, že pochytávám nějake fráze a to sebe odhaduji na A2.

Taktiež som uvažoval že by som začal pozerať nejaký seriál v ENG. Čo hovoríte na „náročnosť“ Dextera?

Jo, futurama je jeden z tech lehcich, alespon teda co si pamatuju kdyz jsem se na to pred par lety dival.

a co HIMYM? …jak myslíte, že je na tom s obtížností tento seriál?

HIMYM bych řadil spíše k těm jednodušším seriálům, jednodušší než třeba výše zmiňovaný Dexter.

Ohledně té Futuramy…http://ww­w.h4e.cz/20100225­05
Myslím že to může docela pomoct.

No ono s HIMYM a sitcomy obecne je to tro­chu problematic­tejsi. Pochopit samotny dej neni narocne a slovni zasobe je jednodussi. Problem je, ze v sitcomech se casto vyskytuji ruzne hry se slovy a jazykem, slovni hricky apod. To dela sitcom vtipnejsim, ale zaroven take narocnejsim. Takze v ramci studia, proc ne, ale pokud si nechces nechat uniknout cast toho co dela sitcom sitcomeme, tak radsi az jazykove budes na patricne urovni.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.