Help for English

Alternativní výuka slovíček

 

Dobrý den,

zajímal by mě váš názor na webový program http://slovickarychle.cz

Děkuji

jen malá poznámka (dívala jsem se na běžně dostupný seznam 3000 nejpouží­vanějších slovíček, http://oald8.oxfordlearnersdictionaries.com/oxford3000/)

– program má být pro začátečníky a tak bych neřekla že výkladový slovník Oxford ADVANCED dictionary je určen zrovna pro začátečníky. S jednodušší slovní zásobou je určitě výkladový slovník od Longmanu (http://www.ldoceonline.com/). Také mi přijde lepší používat slovník na Seznamu, kde je i vysvětleno v jakém významu to slovíčko použít, což Google translator nedělá.

(jinak to vypadá zajímavě, zvláště možnost vyhledávat v článcích na HFE :-D )

Nahrat si titulky k novemu dilu serialu a procvicit si neznama slovicka jeste pred sledovanim, to je zajimava funkcionalita. Je otazka, zda je to dotazene do pouzitelneho stavu. Taky je otazka, jestli je to efektivnejsi, nez si prohlednout film a pak si vyhledat, cemu jsem nerozumel.

Je xplibor nick Libora Predesleho, autora toho programu?

Mne pomáha čítať zjednodušené knihy od McMillan-a, Penguin readers. Skús toho.

Word managaer.Naprostá jednička v pomoci, až nátlaku, učení slovíček.

Ještě jednou díky za váš čas.

Seznamy nejpoužívanějších slovíček a 850 basic English words jsou zde pro všechny. Sami si můžete ze 6 slovníků zvolit, které používat. Pokud soubor neobsahuje věty a kliknete na Výskyt, otevře se aspoň pokročilejší slovník – zde již nějaké příklady použití slov ve větách budou.

Jinak jsem autor programu a využívám ho pro získání počítačových certifikátů u společnosti Cisco.com (výukové materiály i testy jsou v angličtině). S tou velkou spoustou počítačových termínů mi ušetřil dost času, a protože již jeden certifikát mám, tak jsem se o program na zkoušku podělil.

Zkousel jsem to a moc se mi libi, ze muzu videt dane slovo v kontextu. Co mi vsak chybi je alespon jeden z velkych renomovanych slovniku, jako napr: „Macmillan Dictionary“, „Oxford Advanced Learner's Dic­tionary“, „Longman Dictionary of Contemporary English“,„Merriam-Webster Learner's Dic­tionary“. Jsem na ne zvykly, a myslim si ze i vetsina studentu Anglictiny, kteri pouzivaji vykladove slovniky, by je ocenila.

Pokusím se co nejdříve tento nedostatek opravit přidáním nějaké správy do nastavení. Děkuji za informaci!

Určitě to nebude marný program. Pro jeho lepší přístupnost bych Vám ale doporučil buď umožnit přihlásit se na stránkách třeba pomocí loginu z FB, nebo zrušit registraci vůbec. Jestli to je free projekt a není tam žádné fórum, nebo něco, tak ta registrace není zas tak důležitá, ne? Spoustu lidí (jako třeba mě) ta povinná registrace od toho vyzkoušení odradí.

Slovníky aktualizovány, nyní jich je tam 15. Facebook by měl být také co nejdříve, přihlášení je bohužel nutné kvůli slovní zásobě (po nahrátí souboru se pak vypisují už jen slovíčka, která uživatel ještě nezná). Každopádně díky moc za doporučení.

to xplibor. Vypadá to dobře, jenom jsem zatím nepřišla na to, jak tam ty titulky nahrát. Pokaždé, když se o to pokusím, program mi odepíše červený nápis „Soubor může být pouze jednoduchého textového charekteru.“ Všechny titulky mají koncovku „srt“ a v počítači normálně fungují. Netuším, jak by se daly zjednodušit. :-D :?:

Diskuzní forum neslouží k propagaci vlastních produktů nebo jako poradna pro jejich vývoj, proto toto vlákno zamykáme.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.