Help for English

Seriály pro začátečníka

Ahoj jsem začátečník studuji asi 3 msíce a seriál který mi dal nejvíc je top-gear. perfetktní systém poslechu a gramatiky spočívá v přhrávači KM player(volně ke stažení).Kde se šipkami na klávesnici posunu jen o malý kousek a každou větu si opakuji dokud jí nerozumím dokonale.Tedy tak nejdřív se na ten díl podívám s titulky abych věděl zhruba o co jde.A potom vypnu titulky kombinací kláves alt+x a sleduji film.snažím se přitom vnímat slova která znám.Pokud narazím na slovo které neznám zkusím ho napsat do google translate.Nebo do slovníku sem.Pokud je to gramaticky špatně najde mi google slovník přibližnou nápovědu.Potom si přeložím dolova každou větu.Pokud nemohu najít význam hledám zde na hlepforenglish spojení které tomu odpovídá.Za tři měsíce výuky podle knihy INSIDE OUT BEGINNER jsem se nenaučil tolik jako za týden touhle metodou.Každou větu si potom společně zopakuji s někým z topgearu.Když se na ten film podívám potřetí už mu skoro rozumím. It´s so easy.

Pro scifaře není příliš obtížný Star trek DS9 a TNG. Některé díly jsou těžší, některé jednodušší, ale celkově je to poslouchatelné.

Sice jsem už tento seriál viděl v Cz, ale je tak super, že bych se na něj podíval znova v AJ. Je to seriál: Jmenuji se Earl. Jak ho hodnotíte na poslech a porozumění pro začátečníka?

Rasty, nedovedu posoudit, viděla jsem jen krátkou ukázku a měl bys asi mít docela dobře vycvičené ucho na „emrcko“ angličtinu :-D Jinak si myslím, že je to další seriál, který je víc srandovní právě v angličtině. Já bych třeba Fawlty Towers v češtině nemusela, ale v angličtině na něj nedám dopustit (ale tam je britská angličtina).

Zkuste Portlandia nebo United states of Tara…

Já mám nejradši všechno americký :) .. nejlehčí pro mě byli asi Lost. Pak doporučuju Prison break, Friends a Heroes. 8-)

Znáte někdo Farscape? Jak je na tom s obtížností? Předem díky.

Fascape urcite neni „jednoduchy“. Nekteri herci maji trochu prizvuk (Australie a NZ), a hlavne je to sci-fi jak z praku, takze slovni zasoba je dost netradicni (v porovnani se serialy typu Lost, Friends atp.). Pokud Farscape minite jako „vyukovy material“, tak za me teda jednoznacne ne. Pokud jste na vyssim levelu (rekneme lepsi B2, nebo jeste lepe C1) a fanda do sci-fi (jakoze urcite jste, kdyz se na to ptate), tak s chuti do toho.

Diky moc! Podle ukázek na Youtube to není zlé.

CarloS1: Lost, Friends a pod. jsou pro mě bohužel nekoukatelné. Scifi je jediný typ seriálu u kterého vydržím, u ostatních přetrpím maximálně díl. :-D (ani česky u ničeho jiného nevydržím, bohužel) Takže můj výukový materiál je značně omezen. Jinak u toho scifi mám vyzkoušeno, že docela rozumím Star treku – TNG a DS9, ale např. Enterprise je pro mě naprosto nesrozumitelná…

A co třeba 4400? :-)

4400 je dobrý nápad. Určitě jsou dobře srozumitelný Heroes, to můžete taky zkusit.

To Leiah:

Nad Star Trekem – Nová generace jsem taky uvažovala, že si ho pořídím – kvůli rozumné slovní zásobě. Jen se zeptám, kde, popř. za jakou cenu jste ho sehnala.

Já ho mám z anglického Amazonu (www.amazon.co.uk). Ale myslím, že by ho za rozumnou cenu sehnali i Markovo lidi na www.tv-shows.cz.

Myslím, že pro začátečníky jsou nejvhodnější (animované) seriály pro děti. Třeba Gummi bears, Duck Tales, Ninja Turtles a podobné. Srozumitelné, nenáročné, vtipné…

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.