Help for English

Kindle – zkušenosti, tipy

jojo Kindle 3, přijde mi využitelnější než Kindle 4, který nemá 3,5mmm jack

Ještě jsem se chtěla zeptat, jak je to s tou nabíječkou na čtečku. Musím si jí v tady dokoupit anebo mi stačí na nabíjení ten usb kabel?

To Majulis: stačí USB kabel. Je ale dobré nenechat čtečku vybít „do mrtě“; když se vybije úplně, bývá problém ji rozchodit (nemám osobní zkušenost, četla jsem to na fórech). Ta nabíječka ale taky není k zahození, zejména na cesty. Po vlastní zkušenosti nedoporučuji model, co se prodává na Alze – nabíječka mi vyhořela; naštěstí se „pouze“ spálil vnitřek a nevyhořeli jsme, a čtečka to taky přežila bez úhony.

V letáku Makro jsem teď viděla Kindle 4 za 2990,– už s DPH.
Já mám Pocketbook PRO602 jsem taky spokojená… nabíjím zatím před USB ale chci si taky koupit nabíječku

Někde jsme tu řešili jak dostat články z HFE do Kindle. Popisovala jsem přeukládání přes .txt. Dnes jsem vyzkoušela následující:
http://www.amazon-kindle.cz/…azon-kindle/
Je to skvělé!

Před dvěma měsíci jsem si pořídil barevnou čtečku Kindle (Kindle Fire), tak přidávám několik postřehů a srovnání s e-inkoustovou verzí:

Barevný Kindle
- čitelnost je rovněž vynikající; je možné zvolit např. okrový podklad písma, příjemný pro oči; lze číst i při horších světelných podmínkách
- na studium a testy na webu ideální a velmi pohodlný oproti PC i NTB zejména při povalování na gauči či v posteli:-)
- přes nestandardní prohlížeč od Amazonu, zobrazuje např. i testy zde na HFE bezchybně a je tak ideální do vlaku atp.
- na klávesnici na obrazovce se píše relativně dobře, ale je spíše jen pro nouzové využítí
- oficiální stahování obsahu a aplikací z Amazonu zatím nepodporuje ani po registraci a navázání na platební kartu, (softwarově obejít), knihy a seriály (v MP4) lze ale snadno nahrávat rovnou z PC
- jde použít i na čtení barvených učebnic a časopisů v PDF, kvůli pouze 7" display je ale nutné časté posouvání
- v ČR zatím vyšší cena (cca 6500,–), máte-li však přátele v USA, kteří by Vám jej za 199 USD dovezli, určitě neváhejte.

„Černobílý“ Kindle:
- na venkovní čtení za slunných dnů nepřekonatelný
- příjemný pro oči i při velmi dlouhém čtení
- nízká spotřeba a hmotnost
- náchylnější na poškození při pádu
- funkce prohlížení webu je jen nouzová
- levnější oproti barevné verzi

Závěr: Nadšencům mohu doporučit oba přístroje. Pro měně zkušené uživatele bude lepší počkat na oficiální prodej lokalizované verze a spuštění všech služeb i pro ČR. Nebo jej můžete nahradit dražšími kvalitními tablety se čtecími aplikacemi – iPad, Galaxy tab atd. Kdo však funkce barevnéhoKindle(Fi­re)nevyužije, bude je pro něj stále nejlepší volba běžného Kindle nebo Kindle Touch (černobílý, dotykový)

Ohledně barevné čtečky Kindle rád zodpovím případné dotazy.

Zeptal bych se, jak dlouho ti Fire vydrží??

Nabíjím ho cca 2× týdně a narozdíl od mobilu se mi ho zatím nikdy nepodařilo vybít za den. Záleží za způsobu použití, intenzitě podsvětlení a zapnutí/vypnutí wi-fi. Pouze při čtení to odhaduji asi tak 8–9 hodin v kuse, ale to jsem zatím nezkoušel. Celkově mě výdrž příjemně překvapila. S klasickým e-ink Kindle je ale samozřejmě nesrovnatelná.

u nás v knihovně se dá půjčit čtečka e-knih :shock: asi vyzkouším :-)

Všem bych doporučil Kindle touch.. mám ho od vánoc a je to paráda.. vydrží při každodenním čtení, min. 14 dní ..a hlavně, když v něm mám slovník.. tak jen podržím prst na slovíčku, který neznám a hned to mám přeložený.. takže rozhodně rychlejší a pohodlnější, než u Kindlu 4 nebo 3..

To CaseyCZ: o Kindle Touch přemýšlím. Sice mám Kindle 3G, ale asi ho přenechám dceři a koupím nový model. Jak moc/málo má K Touch citlivý display? Manžel má tableta, do kterého se musí docela „mlátit“, aby zareagoval.

.

Sakra! Jsem na mobilu a reagovala jsem na stary prispevek..

To tethalka: … no, nevím moc s čím porovnat citlovost :) .. ale tady je to udělaný přes infra přenos.. takže stačí fakt lehce klepnout a zareaguje :).. pokud třeba čtu knížku na druhý nejmenší písmo, tak pořád se dá celkem snadno trefit to správný slovíčko :D .. btw..klidně piš na email ..

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.