Help for English

Seville pomeranče

Ahojky. Nevíte někdo, kde se dá koupit tento druh pomeranče? Jsou děsně kyselé, normálně se nedají jíst, ale dělá se z nich domácí English orange marmalade, která je děsně dobrá. „Marmalade“ je jenom pomerančová nebo citronová s kousky kůry. Všechny ostatní jsou džemy. Díky za info. :-)

dobrá..hm…hm…

to george5 je fakt mňam, ale já potřebuju sehnat ty pomeranče, abych si jí mohla udělat (podle origo receptu) doma a nemusela čekat, až zase pojedu do Anglie. Poraďte někdo, prosím :-(

A jaký je rozdíl mezi těmito pomeranči a jinými španělskými pomeranči. Jako vím, že je rozdíl mezi kubánskými a španělskými, ale že by tak byla nutná naprosto přesná lokace?

to Liones naprosto přesná lokace není nutná, ale tohle je druh pomerančů, ze kterých se dělá ta jejich typická „Marmalade“, protože jsou děsně kyselý a normálně „nejedlý“. I v Anglii jsou k dostání jenom v zim. měsících. Je to podobné, jako se prodávají banány pouze na tepelnou úpravu. Ono to prý také jde z normálních pomerančů, ale už to není ono, je to pak obyč. jam. Tahle „marmalade“ má docela zajímavý původ . Napíšu, jestli chceš. :-)

to IM: Díky, už jsem si něco o této marmeládě našla, protože mě to pořád vrtalo hlavou. Přiznám se, že o banánu pro tepelnou úpravu slyším prvně, co se tady člověk nedozví :-D .

recept je tady:
http://www.listen-to-english.com/index.php?…

jestli to chápu dobře tak pomeranče budou zase až v lednu

To therabit: díky moc, pomeranče fakt budou až v lednu. No to nemám radost, zkusím vypátrat, jestli to jden i z jiných. :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.