Help for English

téma:being

Dobrý den,rád bych se zeptal,jestli je tu téma zaměřené na slovo being,nemohu ho najít,nebo je snad vysvětlení ve vývoji? :-D

Děkuji

Nechápu dotaz. Zkoušel jste naše vyhledávání vlevo nahoře? Je tam článek TO BE vs. TO BEING, ale nevím, jestli je to to, co hledáte.

being je prostě tvar slovesa BÝT, jako např. SITTING, TALKING apod. Je to alse stavové sloveso, a tak ho neuvitíte obvykle v přít. průběhovém čase. Více ale v článku např. o stavových a dynamických slovesech, potom určitě ho uvidíte i v článku o participiích a samozřejmě v článku, o kterém psal Roman.

All human beings are born free and equal in dignity and rights.
Všichni lidé se rodí svobodní a sobě rovní co do důstojnosti a práv.

Mám spíše na mysli,jakou roli hraje beings v této vetě,nebo lépe,doslovný překlad,protože když čtu nějaké články apod,narážím tam neustále na being,a nedokážu to přesně přeložit.

pokud je to něco z toho,co píšete,tak se omlouvám,ale v tomto ohledu učení jsem laik
:-D
díky za reakci 8-)

všechny lidské bytosti, všechna stvoření

http://www.ldoceonline.com/…nary/being_2

ale takto (being=podstatné jméno) to uvidíte málokdy – spíš jak bylo vysvětleno výše

aha… BEING = bytost. To je jednoduché, to je jen záležitost hledání ve slovníku. Dokonce stačí, když tu (i tady v diskusním fóru) na BEING kliknete dvakrát…

Jak byste si představoval článek?

Stačil by popis,užití například nějaké ukázky vět,a s čím si to neplést a bylo by to velmi přínosné a samozřejmě bych byl jeden z těch,co by vam byl velmi vděčný 8-)

Jinak,Rád bych se ještě zeptal Marku,jestli zde nemáte nějaké články,myslím tím,co říkáme v češtině,plác­nu,prosim tě nekecejapod, snad víte co mám na mysli,slengové věty,kdybych to řekl po svém :D

Děkuji vám ;-)

máme tu sekci HOVOROVÁ ANGLIČTINA. Tam toho určitě najdete spoustu.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.