Ahoj lidi, čte se rok 1000 „ten ten“ nebo „one hundred and ten“ ?? one thousand se prý nepoužívá… a ještě roky 2000, 500 a 100 jde o to že budeme číst text kde jsou všechny uvedené roky a já si nejsem vůbec jistý…
Ahoj lidi, čte se rok 1000 „ten ten“ nebo „one hundred and ten“ ?? one thousand se prý nepoužívá… a ještě roky 2000, 500 a 100 jde o to že budeme číst text kde jsou všechny uvedené roky a já si nejsem vůbec jistý…
je tady článek Letopočty v agličtině
četl jsem ho ale 1000 tam nemůžu najít a 500 a 100 se podle toho článku čte asi stejně jak normálně a to chci právě potvrdit… je tam příklad 450 v článku ale zas nevím jestli 400 je jen four hundred, když se 1000 nepíše thousand
1000 – year TEN HUNDRED.
500 je FIVE HUNDRED, 100 je ONE HUNDRED. Max. přidáte BC nebo AD. Žádná věda…
jde o to, že se to počítá ve stovkách, proto se 1000 obvykle nečte ONE THOUSAND ale TEN HUNDRED. Proč by se ale 500 nečetlo FIVE HUNDRED nevím.
Ahaa, mockrát děkuji
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.