Help for English

Co znamená slovíčko TUPPING?

Rozhodl jsem se, že si přečtu knihu od S.Kinga v originále a hned na první straně se objevila věta: In June of 1922 I murdered my wife, Arlette James, and hid her body by tupping it down an old well.

Můžete mi někdo prosím poradit jaký je význam slova tupping? :-)

z kontextu to není evidentní? Co mohl s mrtvým tělem udělat ‚dolů do staré studny‘?

Evidentní nebo nejasné, ano, mohlo by tam možná být ‚že skryl její tělo hozením dolů do studny‘, ale to si to mám opravdu překládat tímto stylem? Nepřijde mi dobré si „vytvářet“ svůj vlastní překlad, fungovat s ním a pak třeba zjistit, že to je něco úplně jiného. Vůbec se nemůžu dopátrat jiného významu. To se jedná o nějaký slang, či nářečí?

Co jsem totiž našel je pouze toto:
tup(n) – 1.beran, 2.těžké kovové tělo,
tupping(v) – paření berana s ovcí,

viz. http://www.thefreedictionary.com/tupping

no, důležité je, abyste si text nepřekládal, abyste se mu naučil rozumět přímo v angličtině. Není jedno, jestli slovíčkem TUPPING Stephen King myslel ‚hodit‘ nebo ‚skrýt‘ apod? Očividně to není důležité slovíčko, protože ho nenajdete ve slovníku, tak proč tím ztrácet čas? Navíc je to z kontextu patrné, co s tím jejím tělem udělal.

Jinak viz můj článek s tipy pro čtení. Určitě doslovné překládání je zbytečné a nikam nevede. Ani dohledávání každého neznámého slova není nezbytné. Zaměřte se na důležitá, klíčová slova.

Petr: někdy poradí i urbandictionary. Někdy je třeba znát kulturní souvislosti. Nevím, co to slovo znamená, ale řekla bych, že je to zdůraznění že s tím bezvládným tělem jednal jako s nějakou věcí nebo se zvířetem, které oddaně jde za pánem nebo nemá šanci se ubránit – třeba proti beranovi (jestli se ovce vůbec dá nazývat věcí…) Prostě nepřeložitelné jedním slovem.

Tak našla jsem, že třeba zrovna toto slovo pochází z Otthela:
http://au.answers.yahoo.com/question/index?…

Tak děkuji za názory a rady, vezmu je do úvahy a článek tipy pro čtení si určitě přečtu.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.