Help for English

V čem je problém?

 

.

Tomu se říká aktivní a pasivní znalost… co nepoužíváte, to si samozřejmě nebudete schopná vybavit, když na to je příležitost. Je potřeba se aktivně snažit nově naučené věci používat, např. zkusit něco napsat s použitím naučených frází, použít fráze a slovíčka v mluvení např. v popisu obrázků atd atd. Hlavně aktivně. Koukáním na seriály a četbou se dostanete jen na určitou úroveň, ale dál prostě už jen samotný input nestačí.

Takže doporučujete abych si různé fráze, slovíčka a obraty zapisovala a pak se je snažila procvičit v mluvení atd?

Presne tak. Jde o to pouzivat aktivne to co uz pasivne znas. V sekci tipy a triky mnoho uzitecnych rad na toto tema.

.

ja to delam tak, ze si do sesitu vypisuju slovicka a pod kazde slovicko prikladovou vetu, abych vedel, jak se to slovicko pouziva v kontextu…tim myslim napr predlozky,kolo­kace…a pak si k tomu napisu slova pribuzna a opacna…pak jeste treba frazova slovesa,idiomy…pak si to po vecerech procitam a po case se to do te hlavy dostane :)

.

to taky…mam v tom sesite papiry a kdyz treba slysim v TV nejake slovicko (cesky) a uvedomim si, ze ho neznam anglicky, tak si ho zapisu na ten papir a az jich mam vic, tak si to vsechno pekne vyhledam ve slovniku…tim, ze s tim slovickem pracujes nekolik minut, se ho lip naucis…sice to trva dil ale stoji to za to…jinak se divam na serialy v AJ s angl. titulkama…z tama si taky vypisuju vety, ktere se mi libi…treba jim normalne rozumim, ale vim, ze sam od sebe bych nic takoveho nerekl …vetsinou jsou to nejake hlasky od Barnyeho z HIMYM :D

Ahoj. Učím se podle typů v sekci „Jak na to“ a opravdu to pomáhá. Zůstává jen jeden velký problém – komunikace. Když jen posloucám, je to fajn. Když „trpím samomluvou“ jde to. Když ale na mě někdo promluví, v ten moment nevím ani jak se jmenuju, začnu zmatkovat a najednou nerozumím ani základním frázím. :-)

Zkrátka málo mluvíte. Nic víc v tom není. Samozřejmě jsou lidé s lepším a horším nadáním na rétorické dovednosti. Ale tak či tak pokud se chcete zlepšit, tak musíte mluvit co nejvíce.

To Leiah. Úplně mi hovoříte z duše :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.