Help for English

\"TO\" před slovesem

Ahoj všem. Dnes jsem se v jednom testu setkal s takovým pro mě problémem. Byla věta I hope(sem jedna z možnosti)the problem. Možnosti byly. A- To solve
B- Solving
C- Solve
Zajímalo by mě proč bylo spravně A a ne C- Jaký význam má to „to“ před slovesem. B je pitomost průběhový nikoliv, ale tohle opravdu nevím. Děkuji :)

TO zde je součástí infinitivu. Jedná se o spojení dvou sloves za sebou HOPE – doufat a SOLVE vyřešit. HOPE patří do skupiny sloves, po kterých musí být infinitiv s TO. Další slovesa z této skupiny jsou třeba AGREE, OFFER, REFUSE, FAIL, FORGET, DESERVE atd. Doporučuji prostudovat UNIT 54 v „modrém Murphym“.
Pak existuje další skupina sloves, která se pojí s gerundiem tedy s -ING. No a do třetice je skupina sloves po kterých může být jak TO infinitiv tak -ING. Více v unitech 53 až 57 zmiňovaného Murphyho.

Aha děkuji a nevíte ISBN této knihy? :) Tzn, že kombinace slov z té skupiny znamená, že nasleduje „TO“- I agree we can to solve the problem. Třeba příklad :)začínám tak se omlouvám pokud jsou otázky primitivní :)

V tvem priklade je ovsem mezi „agree“ a „solve“ zpusobove sloveso „can“. Po zpusobovych slovesech nikdy nenasleduje „to“, jedinou vyjimkou je sloveso „ought to“.
Pokud nechces kupovat knihu (ani ti to vzhledem k tomu ze zacinas nedoporucuju) tak se staci pohledat tady na strankach. Je tu na to nejeden clanek.

jj našel jsem zde článek. Děkuji za váš čas :)

Ještě jedna věta prosím. I remember… a lot of games with my schoolmates- Možnosti: A-Play B-to Play C-Playing D Having played- Ja bych volil B. Ptž remember je ve skupině slov kde se pojí s infitivem „TO“ Díky :)

Není pouze v této skupině. Je ve dvou skupinách a mění se význam. Je to v článku: h4e.cz/2008082410

Ale bude to možnost B, že? :) Jinak děkuji za link. Jen mi není jasné jak se tedy rozhodnu? Když je ve skupině gerundium i infinitiv? v tom případě to může být i volba C- omlouvám se za primitivní otázky, ale opravdu mi to neni jasné :(

v tom článku je:
„gerundium označuje děj v minulosti – teď si pamatuji jak jsem kdysi něco viděl, …“ teď si vzpomínám jak jsem kdysi hrál hry se spolužáky…C

B by říkalo, že si teď vzpomněl, že má hrát a pak hrál hry se spolužáky

Tomkas: A četl jste ten článek?

Ano četl. Přesně můj problém tam byl zmíněn.Takže neni problem. Děkuji a pod tim máme need.Tak I need to wash my car.
The car needs washing. Tyto věty si můžu vyložit, jako, že v první věte jdou děje po sobě. Proste auto potrebuje a pak ho umyju a to druhé jako, že auto potřebovalo umýt v minulosti, že to je? Diky moc :)

Ale vubec ne, jsou to slovesne vzorce. Rikaji, po jakych slovesech nasleduje jaky tvar (infinitiv s „to“, infinitiv bez „to“ nebo gerundium). S casovou souslednosti, tedy jaky dej probehne drive a jaky potom, to vubec nesouvisi.

The car needs washing – auto by si zaslouzilo umyt – je hodne spinave a potrebovalo by umyt, mluvim o pritomnosti, o tom ze ted je auto ve stavu kdy potrebuje umyt

I need to wash my car – musim umyt sve auto – Ja mam tu povinnost, opet se jedna o pritomnost, ted je auto ve stavu kdy ho musim umyt = spinave

Jsem asi natvrdlej :-D ale tady se píše
REMEMBER a FORGET
U těchto dvou sloves platí stejné pravidlo, proto si je vysvětlíme společně.

She always remembers to lock the door.
He often forgets to lock the door.
(děje jdou po sobě – vzpomene si a zamkne, zapomene a nezamkne)
že pokud jdou děje po sobě používáme infinitiv.Tedy řeší se časová posloupnost. Angličtina neni matematiky jasná pravidla by to chtělo :D

ale to plati pro „remember“ a „forget“ ne pro „need“.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.