Help for English

were/ was in passive voice

 

Nejsem si stoprocentně jistá touto větou:

Too many fish _______ from the North Sea last year. (take)

‚take‘ se má doplnit, aby to byl passive voice a já si nejsem jistá, jestli tam bude was taken nebo were taken – protože fish – je to jednotné, nebo množné číslo? pomozte mi prosím, děkuju! :)

‚many‘ naznačuje, že jde o počitatelné podst. jméno v množném čísle. Takže tam bude were. :) Ryba jako zvíře je normálně počítatelné..

Ono je fish nepravidelné – tzn. j.č. i mn.č. fish. I když už jsem taky narazila na Amíka, který na mě koukal jako blázen, když jsem mluvila o two fish a on se mě ptal, proč neříkám two fishes… A pak v tom máme mít pořádek. :-)

taky by mě zajímalo, jaký je rozdíl mezi fish are a fishes are…vím,že jde říct obojí…jinak když je fish nepočitatelné tak se to bere jako rybí maso a jak říká Widlak, jako zvíře je to počitatelné =)

Starší tvar množného čísla „fishes“ se používá ve významu „various kinds of fish“, čili druhy ryb. Např.: The list of endangered species includes nearly 600 fishes/kinds of fish. Fishes: bass, salmon, cod, pike, carp, etc. Někdy se tento tvar plurálu používá také, pokud člověk mluví o akvarijních rybičkách. Např. There are six fishes in the fish tank.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.