Help for English

Učebnice

 

Učím se angličtinu jako samouk a jsem na úrovni B2 a rád bych se dostal na úroveň C1 (Advanced). K tomu bych potřeboval nějakou vhodnou učebnici. Doteď jsem gramatiku projížděl podle učebnice English grammar in Use, slovní zásobu a fráze podle Time to Talk. Díval jsem se na učebnici Advanced Grammar in Use a ta není moc dobrá. Je tam spousta zbytečných věcí, které jsou v jiných učebnicích probírány na nižších úrovních a dále tam zase nejsou věci, které do úrovně Advanced patří. Nebyla by jiná vhodná učebnice pro samouky, která by mě z hlediska gramatiky a frází posunula na úroveň Advanced?

Dále bych se chtěl zeptat, s jakou úrovní je možné začínat čtení beletrie v přirozené angličtině. Předpokládám, že úroveň B2 je nedostačující je třeba se dostat až na úroveň C1.

Slyšel jsem, že při čtení beletrie je vhodné používat výkladové slovníky. Chtěl bych se proto zeptat, který slovník je nejlepší. Zatím jsem si oblíbil Longman s úrovní Advanced, protože mi přijde nejsrozumitelnější a je v něm také vyznačena nejpoužívanější slovní zásoba.

Mně vyhovuje Destination C1/C2.
Jestli myslíš nezjednodušenou četbu, B2 úroveň je v pohodě. Záleží na knížce. Některé jsou jednoduché, s jinými si člověk musí dát práci.
Slovník neporadím, koukni do recenzí. Já mám Longman exams dict., ale při čtení knížek slovník nepoužívám skoro nikdy.

Moc díky :-) V těch učebnicích se už fakt ztrácím, je jich velké množství a co jsem slyšel, tak drtivá většina je z nich nepoužitelná. Kdyby byly ještě nějaké názory, tak sem s nimi :-)

co se četby týče, tak já čtu Horrible histories od britského historika Terryho Dearyho ..Jsou to knížky o historii a jsou plné zajímavých faktů a taky je to napsáno vtipně ..(taky se považuju za B2) ..jinak se teď chystám na Hemingwaye -The old man and the sea. Zatím jsem do toho jen nahlížel, ale přijde mi, že to není napsáno nijak složitým jazykem.

Prosím používejte na podobné diskuse jiné fórum. Toto je kniha přání a stížností. Tuto diskusi prosím směřujte do Help fóra. Děkuji.

Aha, já si toho ani nevšimla :oops:.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.