Help for English

Časy po AFTER, WHEN..

 

Mám tu nějaké testy a zajímalo by mě, jakou možnost byste zvolili v těchto dvou případech:
1) What will you do when you..........­.........this work?
a) finish
b) have finished
c) will finish
d) are finished

2) After I .............­....... my homework I went to the gym.
a) having done
b) have done
c) had done
d) did

Je pravda, že v zadání se píše Choose the most suitable one, ale i tak mi přijde, že bez dalšího kontextu si nejsem jistá, jak se rozhodnout. Nebo mi něco uniká?
Volila bych:
1) a), b)
2) c), d)

What will you do when you finish this work? – tato otázka klade důraz na bezprostřednost děje – oba děje proběhnou ihned po sobě v chronologickém sledu událostí a dějové posloupnosti.

What will you do when you have finished this work? – Zde je zdůrazněno, že druhý děj proběhene až poté, co dokončí práci a ne dříve. Klidně hodinu, dvě, či den poté, co dokončí práci (nejdená se o dvě ihned po sobě navazující děje).

After I (had) done my homework, I went to the gym.

Po spojce „after“ je použití předminulého času více méně fakultativní a většinou i redundantní (nadbytečné). Sama o sobě spojka „after“ naznačuje „předminulost“. Např. ve větách se spojkout „before“ je použití předminulého času považováno většinou za nesprávné (např. ŠPATNĚ: "I switched off the lights before I HAD left home. SPRÁVNĚ: "I switched off the lights before I left home.)

Haryku, z tvého výčtu nechápu, pro kterou z možností by ses rozhodl. Můžeš prosím konkrétně napsat ke každému číslu (1,2) vybrané písmenko?

Mám takový dojem, že haryk tím chtěl říct, že by volil 1B a 2D. To bych třeba zvolila já.

Dík.
Ještě počkám na další názory.

  1. A
    1. D

Díky.
Výsledky říkají:
1)b
2)c

Mám to chápat tak, že jsou „most suitable“, protože jsou třeba používanější? Přijde mi to pitomý. Výběr by IMO měl být takový, aby byla správně pouze jedna varianta.

Takže jsem jukla do Swana… předpřítomné a předminulé děje se používají v případě, že chceme upozornit na to, že jeden děj definitivně skončil a až teprve, když byl ten první děj ukončen, se začalo dít něco jiného. Ale jinak, pokud toto nemáme v úmyslu, postačí prosté časy (přítomný v jedničce, minulý ve dvojce).
To bylo nějaké cvičení zaměřené konkrétně na něco, nebo a miscellanous one?

Všeobecný, přijímací na VŠ pro studium Aj.

No, v tom případě bych to považovala za dost nepřesné, když „most suitable“ je dost zavádějící. Protože podle všeho je úplně v pohodě i 1a a 2d… Tohle je na testech nejhorší. :?

Jo, to jsem chtěla slyšet od někoho dalšího :-).
Ale je to fakt pitomý.

jakou VS? muzete SZ.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.