Help for English

rozlišení avataru

 

Všiml jsem si, že někteří uživatelé mají hezkého avatara – asi s větším rozlišením. Např. už. xxenak, Norbi_CZ, Luk.michalec. Dva z nich mají registraci v r. 2008. Byl tedy dříve povolen avatar s vetším rozlišením?

Cituji:

Doporučené rozměry ikonky jsou 40×40 bodů – při jiných rozměrech bude na tuto velikost upravena. Maximální velikost ikonky (jako souboru) je 5kB. Povolené typy souborů jsou: jpg, gif, ico, png .

Aha, tak moje otázka teda zní jaký typ souboru mam pouzit aby pri maximalnim rozliseni mel max velikost 5kb. Nejsem ve formatechkvali­tavelikost natolik zbehly. A omlouvam se za hacky a carky, pisi z telefonu.

A nezlobte se Marku, ale ta odpoved neodpvida na tu puvodni otazku. Ja nemuzu vedet jaky podminky profilu byly stanoveny drive nez jsem sem zacal chodit.

nejlepší je použít formát GIF myslím, ale nevím. Velikost 5 KB tu myslím byla už od začátku. Tedy jediný limit co tu je je formát (gif, jpg, png, ico) a velikost souboru.

Nejlepší je upravit obrázek na velikost 40×40 už v nějakém grafickém programu, který umí inteligentně zmenšovat. Zmenšení, které provede náš prográmek, není moc hezké.

jo díky, já to zkusím. Je az s podivem jaky je rozdil mezi avatary po vetsim priblizeni co se kvality tyce. Vnimam to hlavne na prohlizeci na telefonu. Jde mi o to ze muj i vas po priblizeni vypada jak par rozmazanych seskupeni barev ztimco jiny je maji krasne ostre i po velkem zvetseni.

Nic ve zlém, ale hoofiho starosti na moji hlavu! :-)

S temito strankami se dost ztotoznuji a travim zde mnoho casu (v porovnani s jinymi weby), a proto, narozdil od mnohych jinych, je pro me dulezite mit plnohodnotny profil, treba i s napisem v avataru. Jelikoz i napis na avataru Marka Vita je po priblizeni dost rozmazly, zarazilo me, ze jsem narazil na dokonale ostre avatary jinych uzivatelu.

V tom by Vám ale asi nejlépe poradil nějaký grafik. Ikonky u nás jsou prostě 40×40 bodů. Pokud je tam hodně barev, grafický program to musí hodně zjednodušit, aby se to vešlo do těch 5 KB. Pokud je to nějaká jednoduchá grafika s pár barvami, vypadá to pak asi lépe. S tím by Vám ale asi poradil spíš nějaký grafik, kdo rozumí těm grafickým formátům.

Jo diky, pokusim se pozeptat.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.