Help for English

Němčina pro samouky

 

Mohli byste doporučit nějakou dobrou knížku (s audiem) na učení toho nejdůležitějšího z němčiny pro samouky začátečníky?
Vím, že existuje spoustu „zázračných“ metod a materiálů (Taxus, Magická němčina, Pimsleur), ale to jsou buďto podvody (Taxus) anebo mi vůbec nevyhovují (Pimsleur).
Našel jsem doma po tátovi knížku „Němčina pro samouky“ z roku 1982 (3. vydání) od Veroniky Bendové a spol. Jen mám obavy, jestli to není přílíš zastaralé, protože němčina za poslední léta prošla dost reformama, co jsem tak četl.

Kupte si Němčinu pro samouky nové vydání i s audiem…a nebo najděte na Intermnetu.

Já bych doporučila i klasickou „Sprechen Sie Deutsch?“. Mám doma ještě ze střední 2. a 3. díl a přehledná opravdu je (navíc hezky barevná:) A v prvním díle určitě to nejdůležitější pro začátečníky bude. Obsahuje ale až moc cvičení, na můj vkus, jelikož je koncipovaná tak, aby se s ní žáci zabavili po celý rok. A podle úrovně má 4 díly.
Ale já osobně, když jsem se učila španělštinu, tak jsem si koupila jako základ učebnici, která se v německé verzi jmenuje „Němčina za 24 dnů“ (od Computer Press). A jede se podle ní fakt rychle. Článek, slovíčka, gramatika, 2 – 3 cvičení a jdeme dál:) Ale mě to takhle třeba vyhovuje. Chtěla jsem si co nejdřív číst pohádky, prohlížet španělskou wikipedii, dívat se na španělské verze oblíbených seriálů. Takže mi to v podstatě pomohlo vstoupit do španělského internetu. Každopádně je to dobrý základ. (Ale není tam ani jeden obrázek.)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.