čau, chci se připravovat na FCE, rád se učím pomocí helpforenglish, velice mně vyhovuje systém učení slovíček z této www.
Jsou zde slovíčka z učebnice, která by odpovídala úrovni FCE?
Děkuji
čau, chci se připravovat na FCE, rád se učím pomocí helpforenglish, velice mně vyhovuje systém učení slovíček z této www.
Jsou zde slovíčka z učebnice, která by odpovídala úrovni FCE?
Děkuji
díky
To bohužel nemáme. Nejblíže asi bude MATRIX INTERMEDIATE, ale lepší by bylo UPPER-INTERMEDIATE. Asi bych doporučil spíš vytvářet si vlastní okruhy např. podle své učebnice v programu WORD MANAGER.
odkaz smazán adminem
Nevkládejte prosím odkazy na autorská práva porušující stránky. Děkuji. (Marek Vít)
Ten postup s učebnicí je skvělý,mě při FCE pomohl a pak jsem tam neznámá slovíčka nacházel jen zřídka.V kontextu to pak bylo naprosto ok.Experti z oxfordu dokonce vytvořili seznam 3000 nejpoužívanějších slov a tvrdí že obsahuje přes 90% slov všech Inter a Upper-Inter textů,ale jsou i ve Word Manageru,já to použil jen jako seznam na odškrtávání toho co neznám
Díky za rady. To si myslím,že je docela škoda, když je FCE, tak známá a rozšířená zkouška. Plánuje nějakou knihu odpovídající upper-intermediate doplnit? Časově to snad nezabere věčnost a vzhledem k tomu o jak důležitou zkoušku se jedná by tu slovní zásoba k FCE neměla chybět…
Ona je právě pro FCE spíš tolik materiálů,že člověk musí vyzkoušet několik,než najde ten co mu vyhovuje.Bohužel přesný seznam slovíček asi není (nevím jistě).Protože FCE je zkouška z všeobecné angličtiny a obsahuje různá témata,která se neomezují na určitý seznam slov.Když je tam třeba téma o kaskadérství, o focení v divočině nebo o in-line bruslení.Ale zásada je,že v kontextu to naprosto dává smysl.Asi nejlepší způsob jak zhodnotit svou slovní zásobu,je udělat si několik cvičných testů k FCE,např. knihu FCE practise tests Plus (vřele doporučuju).Na tom jak moc budeš rozumět a kolik neznámých slov najdeš a kolik získáš bodů,poznáš svou slovní „vybavenost“.
To sice souhlasím, že nikde není seznam slovíček pro FCE. Ale různá nakladatelstí/autoři musí mít přehled, jaká slovíčka přibližně spadají do úrovně intermediate a upper-intermediate.Podle toho vydávají učebnice třeba jako Destination B1,B2,C1,C2. Mně jde o to mít ty slovíčka na webu a učit se je podle algoritmu, který je na těchto www...Je to opravdu tak složité přidat slovíčka z učebnice Destination B2?Nebo jiné…
Destination je vyloženě učebnice na učení slovní zásoby. Kdybychom jejich lekce použili pro naše online zkoušení, vlastně bychom jim konkurovali – lidé by si už nemuseli kupovat Destination, stačilo by se jim učit u nás. My sice máme obecné svolení Macmillanu k používání jejich učebnic, ale sám jsem je ubezpečil, že se bude vždy jednat jen o DOPLNĚK k učebnicím, nikoliv náhradu.
Ale zamyslím se nad tím, jestli buď nepřidat nějakou kurzovku (např. Objective FCE) nebo úplně vytvořit nějaké okruhy pokrývající požadovanou slovní zásobu.
Děkuji, myslím si, že ty okruhy celkem už máte. Co jsem se díval,tak jsou na webu slovíčka z učebnic elementary, pre-intermediate, intermediate, upper-intermediate jako jediné chybí a slovní zásobu uzavírá Objective CAE.
Vím,že času není nazbyt, děkuji za zamyšlení a za Vaši práci(web:)
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.