Help for English

Prosím o kontrolu - 5 vět

Prosím, můžete mi někdo zkontrolovat překlad? 1. a 4. mám snad správně (chci se jen ujisti, ať se neseknu v základní věci), u 5. si nejsem jistá, jestli „to“ nebo „for“.

1. Jsem tvůj kamarád od 14 let. – (stále jsem) – I have been your friend since I was 14.
2. Ony (filmy) jsou jednoduše takové, jaká je život. – They are simply as the life is!
concrete story
3. Co tě přimělo k tomu, abys to napsal? – What has managed you to write it?
4. Nejvýchodnější část CR – the most eastern part of Czech Republic
5. spousta inspirací pro tou práci – a lot if inspiration to your work

Děkuji

1. OK
2. They are simply the way that the life is. …tady by to šlo říct možná i nějak líp.třeba ještě někdo poradí
3. What made you write it?
4. THE Czech Republic
5. ok

Jee, THE mi vážně vypadlo omylem! :-)
A ta 3. nemůže být v předpřítomném čase???
Jinak díky! :-)

2. They are simply the way that the life is. – Osobně bych vypustil THAT, zní mi to pak přirozeněji.

Samozřejmě, že může být třetí věta v předpřítomném čase, to už pak záleží, co chcete říct, jestli je časový rámec v minulosti nebo přítomnosti.

Doporučuju přečíst články o předpřítomném čase/minulém čase.

jo, ted kdyz se na to divam, tak bez THE to zni lip =)

THAT – to je pravda, zní to tak líp.
Předpřítomný čas – právě že mi to tam sedí více vzhledem ke kontextu, proto jsem se chtěla ujistit, jestli tam není nějaká zrada. :-) Díky oběma.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.