Ahojky všichni. Jsem členem Lilliput Lane Club (sbírání krásných domečků). Vyhlásili soutěž receptů na téma „co se urodilo v naší zahrádce /v naší zemi. Co by napadlo vás? Mě "švestkové knedlíky“. Přidejte nápady
Ahojky všichni. Jsem členem Lilliput Lane Club (sbírání krásných domečků). Vyhlásili soutěž receptů na téma „co se urodilo v naší zahrádce /v naší zemi. Co by napadlo vás? Mě "švestkové knedlíky“. Přidejte nápady
Nikdo??? Určitě vás něco napadne, jak „proslavit“ Česko. Napište.
štrůdl
a čo treba jemné tvarohové knedlíky plnené jahodami
?…
mám jeden výborný recept;)
Štrůdl
Ten je z Vídně! U nás je pozůstatkem Rakouska-Uherska.
Navrhuji něco dalšího z brambor, ikdyž jsou původně z Ameriky. Co třeba
bramborák? Placky? Šišky? Nebo ze zelí. Zelňáky. A nebo Martinská husa
Mňam.
já ze švestek radši slivovici
baramboráky jsou z brambor a ty jsou ze zahrádky
marmeláda je taky ze zahrádky,
jo, bezva. Zelí, brambory – super. Slivovice by taky nebyla špatná, ale nemám „recept“. Tvarohové knedlíky taky znám, ale angláni nemají tvaroh (jedině v polských obchodech). Díky moc za nápady. Ještě někdo vymyslí něco origo?
Žrmlovka? Teď je sezóna jablek.
A taky dělám výborné jablkové knedlíky – jablka se dávají do
těsta:
Suroviny Jablečné knedlíky
:
1/2 kg nahrubo nastrouhaných jablek
140 g hrubé mouky (nebo 150g dětské krupičky)
špetka soli
hladká mouka na vál
Postup:
Suroviny smícháme v těsto a – DŮLEŽITÉ – necháme cca 2 hod.
odpočinout.
Pak tvarujeme knedlíčky (velikost asi jako u švestkových), obalujeme
v hladké mouce a vaříme na mírném ohni 8– 10 min. nebo paříme
v parním hrnci 20 minut. Jsou výborné sypané cukrem a nastrouhaným
tvarohem nebo se skořicí a maštěné máslem )
to anyteb myslím, že ty jablkové knedlíky nemají chybu. Určitě zkusím . Snad se p. Marek nebude zlobit, už jsme z toho udělali „kuchařku“. Díky všem za typy, určitě něco z toho vyberu.
Já tedy hlasuji pro bramboráky, to je klasické výborné české jídlo, a splňuje to podmínku. Nebo plněné papriky s rajskou.
tak rozhodnuto!!! bramboráky.
IM: mám radost že zaujaly
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.