Help for English

Passive vocabulary

 

A program to estimate how many words you know in English.
http://www.wordsandtools.com/index_lemma.htm
check it out.

7980 slovíček. Je to málo nebo pro intermediate ? Jak jste na tom vy ? 8-)

Tak já jsem to nedokončil. Strávil jsem u toho dvě hodiny, výsledek by byl pravděpodobně výborný, ale to číslo jsem nikde neviděl, asi to zkusím znova až budu mít čas. Musím tam být zaregistrovaný ?
Jinak 7980 slovíček je hodně , počet slov použitých za jeden den průměrným američanem je 2000 až 4000 …

Když to vyhodnotíte (zalogovaný tam být nemusíte), objeví se to strašně nenápadně úplně nahoře na stránce. Já si to zkoušel dnes narychlo v práci a vyšlo mi, že znám asi 13000 slovíček. Myslím, že to moc přesné není, ale možná, kdybych se to nesnažil co nejrychleji zaklikat, abych stihnul vyzvednout děti ze školky, bylo by to víc.

Ale myslím, že je to moc zajímavý testík.

Je to zajímavý testík bezesporu.
Takže to je po té první části testu nebo po té druhé ?
pamatuji si jen že jsem měl po té druhé části :Score: 57 of 120
ale to už jsem taky hodně spěchal ,tu první část jsem měl snad první tři čtvrtiny správně…

Ta druhá část, tím myslíte ten kontext? Ale vždyť to je to samé jenom trochu jiným způsobem. Jsou to ta stejná slovíčka jen jsou v kontextu. To číslo se ale objeví hned po vyhodnocení.

Mě ted vyšlo 11 530 ale minimálně deset slov jsem si zapamatoval z prvního pokusu, například jellyfish :-)(takovýdle věci nevím proč se pamatujou líp než užitečný věci)

(ten druhý test není potřeba vůbec dělat)

Jak jste se k tomu testu dostali? Při otevření té stránky, tam jsou jen samé texty, ale žádný link k tomu programu. :-(

Cetl jsem, ze prumerny rodily mluvci zna cca 12000–20000 slov(myslim, ze s vysokoskolskym vzdelanim). Takze jak treba ppooler pise 11 530, zda se mi to strasne moc(i kdyz nevim, jak umi anglicky, predpokladam, ze kdo by opravdu znal tolik slov, uz by zadne HFE nepotreboval :-) )Zda se mne to prilis…

Skutečně. 98 správně ze 120.
(ale až na druhý pokus) taky jsem používal vylučovací metodu a tipovaní. Měl jsem asi i štěstí když jsem rozhodoval mezi dvěma možnostmi…
Tohle všechno ovlivnilo výsledek. Skutečnost bude určitě trochu horší…

Samozrejme jsem nemyslel, ze si to cislo vymyslite, ale ze ten program neni zase tak spolehlivy. :oops:

když si ten test uděláte znovu, nemá už vůbec žádnou vypovídací hodnotu. Je to jen demo. Plná verze má rozsáhlou databázi, takže se vám nebudou opakovat otázky.

Jinak co se týče spolehlivosti, myslím, že to zas tak nepřesné nebude. Samozřejmě ze 120 otázek to nemůže udělat nějaké úplně přesné číslo, ale tak +/- 1000, to myslím odpovídá.

Pro mne jako začátečníka je lepší můj Language Lab, tam mám slovíčka zaznamenána, teď je to asi 1300 slovíček a testy na znalost slovní zásoby bych až tak moc nebrala. Tedy jako zaščátečník. To je pro pokročilejští. V každém případě znám zhruba 1/10 toho, co Marek a to je potěšující.Jsou to opravdu ty základní slovíčka. Ale budu se snažit.

To Georgia: Jesli znáte za tak krátkou dobu, co se věnujete angličtině, 1 300 slovíček, tak teda klobouk dolů. Nasadila jste pěkné tempo! Držím Vám palce a těším se na setkání!!!

to Brain : ano troufám si tvrdit, že je znám, protože prográmek Languabe Lab mi to dobře spočítá. Ale sem tam se stane, že mi nějaké slůvko musí pripomenout.Ale piluju a teď se snažím si slova dávat do kontextů, jak rád zdůrazňuje p. Vít, protože ve zkoušení jsem pohotová, ale když jedu na výlet, marně vzpomínám, jaké slůvko použít,/později si říkám: panebože vždyť to znáš/ prostě praxe je jiná, než opakování. A čím více se do angličtiny dostávám, tím více propadám malomyslnosti, že to snad ani není možné zvládnout. Teď probírám minulé časy prostý a průběhový. Naučila jsem se rozkazovací způsob a základní budoucí čas./Ten hodně potřebuji/ Ach jo, Budu umět anglicky /.Můj manžel je na to už skoro alergický, vždycky říká, mluv radši maďarsky, to trochu umí.Ale rozhodně nevzdávám. Také se těším.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.