Help for English

Ceske texty na preklad - jakou cvicebnici ?

 

Ahoj, znate nejakou cvicebnici kde si muzu prekladat ceske texty do anglictiny a pak najdu reseni ? Ja totiz suverenne ctu ,posloucham, ale gramatika kdyz mluvim nebo pisu to je hruza… vsemu rozumim ale nedokazu se vymacknout, chtel bych si prekladat nejaky texty a pak najit reseni, abych si posilil svou aktivni anglictinu,zo­pakoval gramaticka pravidla ktera obcas ignoruji apod.

Prekladat jen tak nejaky clanky bez uvedeneho anglickeho reseni pro me nema moc smysl, chci si nejdriv zkusit zda umim ten ci onen gramaticky jev (tematicke clanky ktere si prelozim a zkontroluju) a az pozdejc bych si troufl jen tak neco napr. z novin,ze zivota prelozit a dat to nekomu ke kontrole.

Diky za tipy.

Já mám zkušenosti s knížkou Nová cvičebnice anglické gramatiky (nakladatelství Polyglot). Na jedné stránce vidíte větu česky, na druhé je anglicky. Tady je ukázka ve formátu PDF: http://www.polyglot.cz/…1_58_pdf.pdf

Také doporučuji Novou cvičebnici anglické gramatiky. Mně svého času velmi pomohla.

Pokud si to chcete cvičit překlady on-line na počítači, můžete využit tyto stránky:http://eeyore.uh.cz/…le/index.php

Před pár měsíci jsem si z nich stáhl cvičení (cca 30) v powerpointu, kde je otázka na přeložení na jedné stránce a pak na druhé stránce odpověď. Cvičení jsou rozdělena do 4 úrovní. Dnes jsem je nemohl na těch stránkách najít. Snad budete uspěšnější :-)

Myslíte toto: http://eeyore.uh.cz/?… :?:

Na těch stránkách jsem byl 3.8.2007 a stáhl jsem si všechny ppt a poznamenal jsem si:

„Překlady nejpoužívanějších vět v ppt (powerpoint) pro různé úrovně“ (a samozřejmě odkaz). Podle mne stránky předělali a soubory ppt už tam nejsou.

Není to tohle úplně dole?

http://eeyore.uh.cz/?…

Bingo !! Našli moji rádcové ,.. :-) Ano to je ono.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.