Help for English

Co se učit jako první v Angličtině?

 

Zajímalo by mě,co je je nejduležitější,ne­boli,čím začít, pro začátek anglického jazyka,kromě chuti k učení.Děkuji za odpovedi

Podívejte se na náš kurz Angličtina pro začátečníky, na mapu kurzu – tam je můj postup, jak začít atd.

Děkuji :-D a drzim palce v pokračovani super webu!!!

Měl bych ještě dotaz,s čím vším kromě toho postupu,co je na stránkách a zintenzivnit výuku?Děkuji za odpověd .o)

čím ji zintenzivnit? Čtete zjednodušené knížky pro studenty, procvičujte a rozšiřujte slovní zásobu (např. pomocí Language Lab :-) ), mluvte co nejvíce anglicky, sledujte filmy, poslouchejte rádio v angličtině, kupte si nějaké cvičenice gramatiky či slovíček… těch možností je spousta.

Zajimalo by mě,jestli nevíte někdo o nejaké možnosti,zajít někam s angličany posedet a pohovořit?Kolega měl takto na starosti americana a naučil se opravdu dobře. :-)

u dobře. :-)

Omlouvám se překlep.

Omlouvám se překlep.

Já myslím, že nejdůležitější je slovní zásoba, tedy ze začátku. Pokud nevíte, co které slovo znamená a stále ho vyhledáváte ve slovníku, je to zdlouhavé a neefektivní, Já se učím anglicky od konce minulého roku, a řídím se radami p. Víta, postupovat od začátku webu, ale na každé téma najít co nejvíce slov, která musím znát a použít je ve větách.Takže u lekce práce, zajímat se o další profese, které tu nejsou prezentovány, ale čím více jich znám, tím líp. Domácí mazlíčci – naučila jsem se slovíčka zvířátek, rodina, naučila jsem se i to, co není v této lekci – výborný na to je program Languabe Lab, kam si ukládám a procvičuji svoje slovíčka. A také ho využívám v lenosti, kdy se mi moc nechce a on mrška mi pořád opakuje to, co neznám a nutí mě přemýšlet a myslet a vzpomínat, co že to bylo?, ach jo.Ale naučí! Tak jako učitel, vždyť kdo by měl trpělivost vám zadávat slovíčka několikrát za sebou v různých obměnách?
A pak je tu sekce zábavy, kde můžete poslouchat, číst, porovnávat, sledovat co jste se naučil, jen to projít všechno /!/ a impulsů k učení máte tolik, že nestíháte a přejete si, ať ten den trvá o něco déle. Pro mě je zajímavé i help fórum, i když jsem z těch otázek někdy vykulená a říkám si,„do čeho ses to dala? Tohle nemůžeš nikdy pochopit!“ Ale nevzdávám. S tímhle webem nikdy!
Jo a co se týká slovíček, tady je tolik okruhů slovní zásoby, že z toho mám očička jako tenhle smajlík: :shock:

Děkuji moc za info :-D

Podělte se prosím se mnou/námi se svými začátky,nápady,jak se Vám to daři či ne a co bylo zlomové při výuce Angličtiny?Děkuji :-)

Heicker:
já bych ti hlavně doporučil aby jsi se u každého slovíčka co se učíš koukl i do nějakého výkladového slovníku jaký má synonyma, s jakýma se pojí předložkama a jak se celkově používá (příkladové věty), protože pak by jsi dopadl jako třeba já, že znám slovíček celkem dost, umím docela dobře číst, ale když mám něco sám vymyslet, je to mnohem, horší…

Co se týče gramatiky, tak samozřejmě všechno postupně, první bych se pořádně naučil to co pan Vít učí v sekci Angličtina pro začátečníky a potom bych se učil gramatiku postupně podle obtížmností – Starter, Elementary, Lower-Intermediate atd.

K učení slovíček jedině program Language Lab, protože jinak je to dost neefektivní. Tam si můžeš slovíčka můžeš také seřadit podle používanosti (= úroveň). V žádném případě se neuč slovíčka ze zdroje, kde neni uvedená fonetická výslovnost, jinak se ti může lehce stát, že si zafixuješ úplně jinou výslovnost slovíček a těžko se toho budeš pak zbavovat.

Pokud máš ve městě knihovnu kde mají i anglickou literaturu, pučuj si tam knihy psané zjednodušenou angličtinou. Minimálně se tam používá myslím tak 300 slov, to by jsi mohl přelouskat za chvilku a je to dost užitečné.

Já osobně to dělám tak, že ty knihy čtu tam, kde bych normálně třeba koukal do blba, třeba v autobusech, v čekárně atd. Je potřeba co největší kontakt s angličtinou.

Co se týče učebnic, tak se mi jeví jako fajn (názor lajka) učebnice od nakladatelství Leda – Angličtina nejen pro samouky. Tam to máš všechno postupně, jak slovní zásobu, tak gramatiku.

Děkuji moc za nazor a těším se na další :-D

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.