Help for English

Co by kdyby.......!!!

Moc prosim o kontrolu. Tvorit tyto vety mi dela dosti potiz. N

Pracoval bys?
Would you work?

Nebyli by pracovali.
They would not have worked.

Nebyl bych sel domu.
I should not have gone at home.

Byl by mohl jit.
He would have gone.

Byl bych pracoval doma.
I should have worked at home.

Nebylo by to byvalo mozne.
It would not have been possible.

nelíbí se mi tam to should

Zdá se mi, že to máš dobře. Jen u třetí věty bych vynechal at.
Připojím tu ještě dotaz na přepis 105th. One hundred and fifth?

To onyd: Mě taky, ale ta kniha podle které se to učí říká zásadně Should v první osobě a všude. Jen americká angličtina prý používá would :)

Diky.

To cislo mas dobre. Ted jsem to ukazala me anglicke mamce, rikala, jo , dobre…akorat to vypada divne…tod vse.
V te knizce je divne vsecko…!!!!Uz mi to leze krkem!!!!!Tolik debi…ch nepravidelnych sloves a tolik zbytecnych kra…n.
:?
At uz je to za mnou…tedka delam testy.....jsem u 18, porad delam chyby…!

Jo, jsem nervni....., ale to prejde :-D

To „should“ jako náhrada za „would“ v 1. osobě jednotného a množného čísla se už dneska běžně nepoužívá ani v britské angličtině, v té knize to už nebylo několik let aktualizováno. V té knize je víc chybných údajů, např. u slovesa „have“ je tam tvořen zápor a otázka bez pomocného slovesa „do“; I had not enough money to pay the bill. nebo Have you a brother or a sister?; nebo že se dá v minulém čase použít „had got“ stejně jako „have got“ v přítomném apod.
Jinak, jak už zmínil Junkyard; I should not have gone home.; bez „at“ před „home“; a dále ve větě Byl by mohl jít. má být He could have gone.; s „would“ by to znamenalo Byl by šel.

anglické mamce? LOL

Pracuju jako au-pair. Takze mam anglickou mamku a anglickeho tatku. A anglicke sourozence..... 8-)

k větě: Byl by mohl jit.:
ve vašem překladu vám uniklo to „mohl“.
Myslím, že by to mělo být:
He would have been able to go.
Vaše verze: He would have gone. by znamenala pouze „Byl by šel.“

co potom He could have gone?

He could have gone. Je to i v té učebnici str. 174 nahoře, mírně vpravo až uprostřed :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.