Help for English

Portugalština na H4E

 

Otevírám toto fórum, abychom si se svými čtenáři mohli vyměňovat důležité informace, náměty a podněty, a abychom od vás měli zpětnou vazbu. Jestli vám to jde, jestli s něčím třeba nepotřebujete pomoci, jestli nemáte nějaký nápad – téma, které se vám hodí a zajímá vás, nebo třeba jak stránky zpřehlednit. Vaše reakce jsou pro nás důležité, neboť takhle vůbec nevíme, jak si stojíme a zda vám stránky vyhovují a dobře se vám s nimi pracuje, a tak dále. Tak pište :-)

Wow, pořád ještě mám tu čest mít zde první příspěvek :-)
Tak předně bych chtěla moc a moc poděkovat autorům za skvělé stránky pro učení portugalštiny… Před několika lety jsem viděla portugalský film v původním znění a tenhle jazyk jsem si okamžitě zamilovala. Ve škole jsem ale měla jazyků docela dost, takže naučit se portugalsky pro mě byl prozatím jen takový tajný sen, ačoli ne neuskutečnitelný. Potajmu jsem pošilhávala po učebnici pro samouky a věřila, že jednou přijde její čas. Ten čas přišel loni, když jsem se chystala na Erasmus…na Madeiru… Jenže o prázdninách zvítězila lenost. A pak? Čtyři měsíce na překrásném ostrově utekly jako voda, škola byla v angličtině, učení víc než dost a z kurzu, který otevírali jen pro pokročilejší studenty, nás dost neomaleně vyhodili :? A tak jsem si domů odvezla jen několik základní frází nutných pro přežití (Jeden oběd na zítra. Jedna večeře na dnešek. Děkuji. :-D ). Pak jsem objevila tyhle stránky a znovu mi vysvitla naděje…tak tentokrát snad. Semestr skončil, výmluvu už nemám žádnou, a tak se vrhám do učení, pěkně od začátku… A píšu to sem, abych si to náhodou zase nerozmyslela.
Držím palce sobě při učení a Vám při tvorbě dalších materiálů. Kdybych měla nějaké nápady či připomínky, určitě dám vědět. Ještě jednou díky. Nebo možná spíš – muito obrigada!!! 8-)

Dobrý den, po nejaké dobe jsem se chtěla podivat na portugalstinu na H4E ale stranka mi hlasi chybu. Jak se na ni dostanu?
dekuji

Portugalština už má vlastní doménu:
http://www.portugalstina-zdarma.cz/

Tady by měla fungovat.

Dekuji. :-D

Dobrý den máte v plánu udělat nějaký článek o rozdílech mezi brazilksou a evropskou portugalstinou? Treba slovicka ktera se v brazilkse neuzivaji (rapariga) a rozdily v uzivani gramatiky?
A jak je to vlastne s pripravovanou reformou? Slysela jsem, ze se vyslovnost evropske portugalstiny ma priblizit brazilske (neumim si ale predstavit ze by to mohlo fungovat). Moc dekuji za odpovedi i za tyto stranky

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.