Help for English

Plat ve Skotsku

 

Dobrý den, chtěla jsem poprosit o radu někoho, kdo pracuje ve Skotsku. V létě mám nastoupit jako hospodyně a nanny v jedné skotské rodině. Nabídli mi plat 200 liber týdně, což podle slov mých přátel, je docela slušný plat. Jedná se mi ale o to, že budu mít na starosti od srpna novorozené miminko na plný úvazek, tzn. hlídání ve dne v noci a samozřejmě lehčí úklid, nějaké to praní a žehlení. Myslím, že vaření bude jen opravdu příležitostné.

A teď, o co se mi jedná. Vím, že obvykle mají au-pair sjednanou pracovní dobu od-do a případným babysittingem si vydělají peníze navíc. Nemám absolutně představu, jestli je 200 liber skutečně dost na to, abych požadovala nějaké další peníze za noční hlídání a celodenní starost o miminko. Nevím totiž, jaký je vlastně plat ve Skotsku a nechci tam dělat ze sebe blbečka nebo na druhou stranu člověka, který neví coby.

Prosím, mohl by mě někdo poradit, jak je to s platem právě ve Skotsku? Jak se mám zachovat?

Předem děkuji všem.

Jak se mas zachovat nevim, ale co se tyce toho survey tak si proste v na anglickym goglu dej NANNY SALARY. Hned prvni dva odkazy ukazuji tabulky s platy v teto oblasti. Napr:

http://www.littledarlingsnannyagency.co.uk/salary.htm

http://www.nanny-nanny.co.uk/…y-salary.htm

Ahoj, no ja zadne zkusenosti s au-pair nemam, ale co ja vim, tak minimanli mzda pro coveka starsiho 21 let e tu pohybuje neco pres £5 za hodinu…Ja osobne pracuju asi 25 hodin tydne a vydelam si zhruba £150. Zase pokud jako au-pair neplatis bydleni, ani jidlo, a pripoctes si pribliznou cenu za tyhle vydaje k tem £200, tak se mi ten plat nezda zas az tak zly…

Matyldo , jak to dešifrovat ? :-)

ppooler: zkopírovat text do textového dokumentu a uložit jako htm soubor, nakonec spustit v internetovém prohlížeči :-)

Nojo ! fakt to funguje … 8-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.