Help for English

Schopnost porozumět slyšenému

 

Ve Skotsku? A kde presne??? :?:

2Matylda: Glasgow

Co tam budes delat?

2 Jim_cz:
Něco jako au-pair. Obě děti však začnou chodit od září zase do boarding school, takže spíš budu mít na starosti nakupování a vše, co je spojené s chodem domu. Zítra tam letím na pohovor, zaplatili mi letenku, tak jsem zvědavý, jaký udělám dojem a jestli mě vezmou.

2 meow:
Tak teda držím palce!! :--)

2 McKay:
Dík, ten palec budu potřebovat, a to určitě oba! :-)

Za „vodou“ už nebudete potřebovat ty palce, ale „CROSSED FINGERS“ :-D

Včera jsem se vrátil z pohovoru a moje pocity jsou následující.

Asi hodně záleží na rodilákovi samotném a jaký má o tebe zájem. Ta moje Jacqueline mluvila pomalu, takže jsem docela rozuměl, něco jsem si domyslel a někdy samozřejmě i nerozuměl, ale tvářil jsem se jako že rozumím. :-) Mluvil jsem jednoduše, myslím, že mi rozuměla a nakonec moji angličtinu i pochválila.

Zpočátku mého příjezdu jsme hodně spolu mluvili o všem možném a navečer jsem s nimi sledoval televizi. Říkal jsem si fajn, aspoň něco odchytnu, ale neodchytl jsem vůbec nic!

Jestli všechno dobře dopadne, odlétám tam 30. června. Vždycky ale připouštím, že se může něco stát…

Good, good. Jako prvni kontakt se zemi zaslibenou to dopadlo dobre, take care 8-)

Pokud se dostanete do anglicky mluvícího prostředí, tak bych se o zlepšení jazyka nebál.

Samozřejmě záleží především na vás a na tom, co chcete dokázat. Spousta lidí může jet do cizojazyčné země a pracovat třeba jako myč nádobí, kde nějaké velká znalost jazyka není potřeba a o víc se nestarat. To ale nikdo z nás, tedy doufám, nechce. Předpokládám, že každý kdo chce vyrazit do světa zdokonalit své lingvistické schopnosti, soustředí se všemi smysly na ten daný jazyk, aby se brzy dostal o level výš.

So good luck to meow and anyone else. You can do it and you surely will. Trust me.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.