So + then
Myslel jsem, že použiji buď SO na začátku nebo THEN na konci věty a zde je v jedné příkladové větě obojí. Je to zdůraznění nebo je to prostě jedno?
Komentáře k článku: THEN na konci věty
So + then
Myslel jsem, že použiji buď SO na začátku nebo THEN na konci věty a zde je v jedné příkladové větě obojí. Je to zdůraznění nebo je to prostě jedno?
So + then
Re: So + then
Myslím si, že se to nevylučuje.
Výborný článek,pořád jsem tápal,co then na konci věty znamená,díky tomuto článku už vím,výborná práce
Dobrý večer. Pokud jsem to správně pochopil. Když řeknu větu „I´ll call her then“ bez přízvuku, znamená to situaci, kdy mě kupříkladu někdo přemlouvá a já nakonec souhlasím a zavolám jí. Naopak stejná věta bez přízvuku znamená zcela jiný kontext, kdy konstatuji, že jí zavolám „potom“, tzn. po určité události, např. po skončení fotbalového utkání. Je to tak správně?
Ano, přesně tak.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.