Navázala bych na svůj vlastní dotaz: Marku, je English me použitelné pro dítě v druhé třídě pro opakované učení slovíček psanou formou. A dalo by se nějak vyfiltrovat, která slovíčka se má učit.
Dnes již mohu na tuto otázku odpovědět sama. English Me! je naprosto ideální pro tento účel.
Výhody obecné:
- funguje na tabletu
- funguje kdekoliv, kde je mobilní připojení a zatímco učebnice se ráda zapomene doma, tablet je vždy první na seznamu věcí s sebou
- lze vytvořit samostatné okruhy slovíček dle potřeby, takže ať se dětský mozek brání jak chce projde-li zkoušení celé jedné lekce, neustálým opakováním mu v hlavě zůstanou
- když slovíčko neumí (při překladu na papíře, nebylo v mých silách aby si Junior slovíčka během jednoho dne prozkoušel vícekrát) okruh slovní zásoby se v English me nedokončí pokud jej minimálně 2–3 nezapíšete správně
Výhody pro mě:
- nemusím se Juniorovi při zkoušení slovíček věnovat, nemusím u něj sedět a kontrolovat ho, k ničemu ho nutit
- nemusím tisknout nové a nové listy na kterých je nutné obměňovat pořadí slov
Jediné co musím připravit slovní okruh (max 10 minut práce, kdekoliv a kdykoliv). Takže ideální by bylo kdyby English me používala celá třída, učitelka by připravila slovní okruh stejně jako si dělá přípravu a nasdílela jej svým žákům. Odpadlo by rozesílání maily, tištění, neustále hledání souborů atd.
Ozkoušeli jsme několik programů, placených i volně ke stažení, ale žádný z nich nevyhovoval ani z poloviny tak jako English me.
Podstatné je, že učení slovíček psanou formou na English me Juniora baví, získat 100% je pro něj hodně motivující. Takže spokojenost je oboustranná.
Co dodat: Čtvrtletní testy z AJ ............. 100%
Děkujeme celému týmu, který English me! připravuje.
Já si už delší dobu říkám, že by si to měly všechny školy snad povinně koupit, protože je to nejefektivnější způsob učení, co jsem zatím potkal. A 190 Kč na rok? To přece nemůže být moc vůbec pro nikoho!