laying/lying

Dobrý den, zkouším si jednu sadu testů a nevím proč se v tomto případě používá are lying a ne are laying.

Zde je věta: Most of the cattle.......­...under the trees.

A ještě nevím proč se tady píše as if

She moved very slowly,......­..exhausted by her day´s work.

Možnosti jsou: a) as b) like c) although d) as if

Tady mám problém s tím, že příliš nerozumím tomu co má druhá část věty říkat.

Předem moc děkuji

Pro první dotaz zkuste náš článek Sloveso LAY a LIE.

As if = jakoby, zkráceno jen na exhausted z celého as if she were exhausted.

Dobře, už chápu proč are lying, ale přímo o tvaru are laying jsem se nic nedočetla, mohu se tedy zeptat jaký má význam/kdy se používá.

Druhou větu už také chápu :)

Děkuji

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Arigonea vložený před 10 lety

Dobře, už chápu proč are lying, ale přímo o tvaru are laying jsem se nic nedočetla, mohu se tedy zeptat jaký má význam/kdy se používá.

Druhou větu už také chápu :)

Děkuji

ARE LAYING – od slovesa LAY – pokládat, položit. Např. CHICKENS ARE LAYING – slepice kladou vejce.

Navíc v některých dialektech a nespisovných odrůdách angličtiny používají LAY místo LIE, takže tím ARE LAYING vlastně myslí ARE LYING.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marek Vít vložený před 10 lety

ARE LAYING – od slovesa LAY – pokládat, položit. Např. CHICKENS ARE LAYING – slepice kladou vejce.

Navíc v některých dialektech a nespisovných odrůdách angličtiny používají LAY místo LIE, takže tím ARE LAYING vlastně myslí ARE LYING.

Moc děkuji za upřesnění.

Měla bych ještě tento dotaz. U kterého mě správná odpověď zarazila.

In some countries......dark all the time in winter. Automaticky bych doplnila pouze is, správně je však it is, což nechápu.

Jde o to, že v angličtině vždycky musí být vyjádřen podmět, což v češtině neplatí, viz tento článek:

http://www.helpforenglish.cz/…pokrocilejsi

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.